Novosti

Fotomonografija „Feđa Klarić – 50 godina fotografije“ uvrštena na B listu preporučenog otkupa!
Fotomonografija „Feđa Klarić – 50 godina fotografije“ uvrštena na B listu preporučenog otkupa!

28.6.2024

Monografija se ističe kao deveta knjiga u nakladničkom nizu Bibliothece Spalatine GKMM-a, što naglašava njezinu važnost u očuvanju i promociji kulturne baštine Splita i Splitsko-dalmatinske županije…

Ljetno radno vrijeme – 2024.
Ljetno radno vrijeme – 2024.

Od 1. srpnja 2024. do 23. kolovoza 2024.

Nadolazeći događaji

15.07

Do 15.08

Središnja knjižnica - atrij

...
Izložba, performans i promocija knjige Stanislava Habjana „Pjesma mladom umjetniku”

Umjetnički iskaz Stanislava Habjana proteže se kroz dizajn, književnost, likovnost i izvedbenu praksu pri čemu se njegova stvaralačka kreativnost ne iscrpljuje u jednom polju da bi prešla u drugo, već kao da se sve osi oko kojih uspostavlja svoj izričaj isprepliću i nadopunjuju.

Najnovije recenzije

5 / 5
crvena voda

Jurica Pavičić

Crvena voda

Crvena voda je nagrađivani roman cijenjenog splitskog autora Jurice Pavičića. Radnja romana smještena je u gradić na dalmatinskoj obali nazvan Misto te prati život obitelji Vela nakon što njihova kći Silva jednog dana netragom nestane.

5 / 5
cesta

Cormac McCarthy

Cesta

Cesta (The Road) je postapokaliptični roman Cormaca McCarthyja iz 2006. godine. Priča prati oca i sina koji putuju kroz uništenu Ameriku u potrazi za sigurnim […]

5 / 5
slika ljubavi

Larry Tremblay

Posljednja slika ljubavi

Roman je inspiriran životom slikara Francisa Bacona

4 / 5
august

John Williams

August

Je li ikada postojao državnik toliko moćan da je mogao osvojiti čitav svijet, ali se prvenstveno brinuo za dobrobit svoje države? Je li ikada postojala svjetska supersila, a da nije tu silu izgradila na ugnjetavanju svojih državljana prevelikim nametima i porezima, nego je i sam vladar dijelio svoju osobnu imovinu narodu?

5 / 5
Svakog jutra put do kuće sve je duži

Fredrik Backman

Svakog jutra put do kuće sve je duži

Svakog jutra put do kuće sve je duži kratki je roman koji je prvotno bio objavljen kao tekst bloga, a potom se „prometnuo“ u knjigu koja na senzibilan i metaforički način donosi priču o čovjeku čija sjećanja blijede, te o njemu bliskim ljudima koji mu pomažu da ih zadrži.