Prijestolje od stakla

Autor: Sarah Janet Maas

ocjena: 5 / 5

Prijestolje od stakla prati priču o Celaeni Sardothien, Adarlanovom najpoznatijem i najopasnijem ubojici.

Poslana je u zatvor Endovier da plati za svoje zločine, ali Dorian, princ, imenuje Celaenu za svoju prvakinju u natjecanju u borbi za titulu Kraljevog prvaka – ali i za njenu slobodu. Pobijedi li na natjecanju, morat će služiti kralju četiri godine, prije nego ponovno dobije slobodu.

Celaena trenira s kapetanom straže, Westfallom, Dorianovim najboljim prijateljem. Stvari postaju zanimljive kada princ počne pokazivati romantično zanimanje za nju, kao i  kapetan Westfall. Obojica su opčinjeni Caelenom, ali gajiti emocije prema poznatom kriminalcu i ubojici, kojeg kralj mrzi, vrlo je opasna igra.

Jedan po jedan se natjecatelji pojavljuju mrtvi. Može li Celaena otkriti tko je ubojica prije nego što postane žrtva? Celaena ulazi duboko u misterije svojih predaka, a pomoću  drevne magije, koja čeka u njoj, pokušat će zaštiti svijet od zla koje neumoljivo prijeti.

Mass je majstorski stvorila autentični svijet; ne samo jednu zemlju, nego čak i više kontinenata, a fantastične ideje koje je učinila ”stvarnima” jednostavno mame na daljnje čitanje.

Ako ste ljubitelj fantastičnih epskih saga, volite nevjerojatne, dobro okarakterizirane likove , a sve to opisano lijepim, pametnim rečenicama Prijestolje od stakla će vas zasigurno oduševiti.

O autoru

Sarah Janet Maas

Sarah Janet Maas rođena je 5. ožujka 1986. Američka je autorica fantazije, a do 2022. godine prodala je više od 12 milijuna primjeraka svojih knjiga, koje su prevedene na 37 jezika.