ocjena: 5 / 5

Šest slučajeva, šest sudbina ljudi koji su osuđeni na zatvorske kazne…

Tučnjava s doktorom uslijed čega je doktor pao kroz prozor svog ureda s dvanaestog kata zgrade i preminuo. Šezdesetpetogodišnjak nanio teške tjelesne ozljede dvadesetdvogodišnjaku. Dvadesetpetogodišnjak prije sjednice Vlade na Markovu trgu aktivirao eksplozivnu napravu s ciljem ozljeđivanja saborskih zastupnika. Dvadesetsedmogodišnjak izazvao nered na stadionu u Kranjčevićevoj i nanio teže tjelesne ozljede policajcu. Dvadesetčetverogodišnjakinja uhićena zbog sumnje u umiješanost u lanac prostitucije i napad na službenu osobu. Dvadesettrogodišnjakinja uhićena zbog razbijanja stakala na šalterima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Splitu.

Pred kraj knjige upoznajemo još jedan slučaj. Slučaj momka koji je ubio tri dilera. Zašto?

Svi osuđenici se nalaze u zagrebačkom zatvoru i tu saznajemo prave razloge za njihova djela.

Psihološko-kriminalistički roman; plod je istraživačkog rada i temelji se na stvarnim osobama i događajima. Dok ga čitate u vama budi nevjericu i nemoć, ali i glas protiv društva u kojem živimo, u kojem opstaju samo oni s najviše novca. Knjiga ima jaku poruku; kritizira nepravdu u društvu, koja malog čovjeka dovodi do točke pucanja. Roman Osvetnici jedan je od onih koji ti ostanu u mislima danima nakon čitanja.

O autoru

Magdalena Mrčela

Magdalena Mrčela rođena je 1992. godine u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku i latinski jezik i književnost. Živi i radi kao profesorica u Splitu. Posebno voli nogomet. Dosad je objavila šest knjiga, među kojima su i hvaljeni roman Između te zbirka priča Parazit. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada.