Kako otkriti toplu vodu

Autor: Željka Babić

ocjena: 4 / 5

Kako otkriti toplu vodu kratki je roman za djecu i mlade riječke autorice Željke Babić

Pisan u prvom licu, roman govori o četrnaestogodišnjem dječaku Isaacu, čiji je otac matematički genij koji je samostalno izradio aquapark – svjetsko čudo u kojem sve funkcionira pomoću matematike.

Kada Isaac jednog dana dobije trojku iz matematike, otac mu obznani kako će zbog toga njemu i njegovom najboljem prijatelju Marlonu prepustiti vođenje aquaparka na dva mjeseca, a sve to kako bi zainteresirao sina da zavoli matematiku. I dok se Isaac pita što to uopće spada pod “upravljanje aquaparkom”, on i Marlon gotovo izazovu ekološku katastrofu i na teži način otkrivaju kako voditi aquapark nije zapravo jednostavno kakvim se na prvi dojam čini.

Iako namijenjen mlađem uzrastu, ovo je roman kojeg mogu čitati i odrasli jer se kroz duhovite opise i citate dotiče i tematike roditelja koji osobne ciljeve i snove projiciraju na vlastitu djecu. A s obzirom na to da broji manje od sto stranica, roman je idealno štivo za školske praznike koje će svako dijete “progutati” u samo jedno popodne.

Zanimljiv citat iz knjige:

 Kad ti život da Pitagorin teorem, ti od njega napravi jedan tortilla chips.

O autoru

Željka Babić

Željka Babić hrvatska je autorica rođena u studenom 1976. godine u Rijeci, a odrasla je na Lošinju. Završila je studij Slavistike u Zagrebu. Kako otkriti toplu vodu njezin je prvi roman za djecu i mlade.