ocjena: 4 / 5

Djetetovo dijete” je iznenađujući triler koji potpisuje Ruth Rendell pod pseudonimom Barbara Vine. Ova potresna priča istražuje obiteljske odnose, skrivene tajne i kako prošlost može oblikovati suvremeni život.

Roman nas uvodi u svijet Grace i Andrewa koji nasljeđuju bakinu kuću i odluče početi živjeti zajedno. Međutim, kad se Andrewov partner pridruži njihovom kućanstvu, odnosi postaju napeti. Grace se suočava s nevjerojatnim izborima, a ključ u rješavanju njihove situacije leži u knjizi koju je pronašla, pripovijesti o tajanstvenom čovjeku i njegovoj sestri koja nosi nezakonito dijete.

“Djetetovo dijete” otkriva duboko povezane teme koje se protežu kroz generacije – od tajni, homoseksualnih parova i prava, do odnosa prema maloljetnim trudnicama i ženama koje su odlučile roditi izvanbračnu djecu. Ova knjiga donosi suptilnu analizu ljudskih emocija i donosi moćne trenutke samoosvješćivanja i suočavanja s vlastitim demonima.

O autoru

Barbara Vine

Ruth Rendell, poznata i pod pseudonimom Barbara Vine, bila je britanska spisateljica kriminalističkih romana. Rođena je 17. veljače 1930. godine, a preminula je 2. svibnja 2015. godine. Osvojila mnoge nagrade i priznanja tijekom svoje karijere, uključujući tri nagrade Edgar Allan Poe za najbolji kriminalistički roman. Njezin utjecaj na žanr kriminalističke fikcije bio je neizmjeran, a njeni romani su ostali popularni diljem svijeta. Njezina stručnost u stvaranju napetih zapleta, složenih karaktera i promišljenog istraživanja ljudske psihologije čini je jednom od najcjenjenijih autora kriminalističkih romana u svijetu književnosti