Slikovnica „Bibliobus Svjetobus“

6.11.2023

„OSJETI KNJIGA DA JE ŽIVA TEK AKO SEBE DRUGIMA DAJE“ (Z. Čagalj)

Naša slikovnica „Bibliobus Svjetobus“ (Biblioteka Marulica, svibanj 2023. g.), autorskog para Zvjezdane Čagalj i Done Tomić, izborom Ministarstva kulture i medija RH, došla je na B listu preporučenog otkupa!

https://min-kulture.gov.hr/financiranje/financiranje-u-2023-godini/rezultati-javnog-poziva-nakladnicima-za-predlaganje-knjiga-za-otkup-narodnim-knjiznicama-drugi-rok/24589

Slikovnica je tematski vezana uz projekt GKMM-a „Za dobre vibre – čitaj libre“, kojemu je osnovna zadaća popularizacija čitanja posredstvom bibliobusa.

Književnica bajkovitu stihopriču gradi na motivu napuštene i zaboravljene Knjige koja odluči izići iz samoće i počne se nesebično davati drugima. Bibliobusom kreće na čudesno putovanje. U rukama djevojčice Marulice, nekoć tužna i usamljena, Knjiga odjednom postaje sretna…

Maštovit i slojevit tekst ove slikovnice, kao i njezini raskošni koloritni crteži, obogatit će i uljepšati čitateljski svijet svakoga djeteta. Stoga toplo preporučujemo knjižničarkama i knjižničarima da kupe slikovnicu Bibliobus Svjetobus i tako je uvrste u knjižni fond svojih knjižnica!

Sve upite slati na: tbaric@gkmm.hr