Otvorenje nove Knjižnice za djecu i mlade Mejaši-Kila

18.10.2023

Dana 17. listopada 2023. u 12.30 svečano je otvoren naš novi odjel GKMM-a- Knjižnica za djecu i mlade na Kili u kotaru Mejaši, ulici Vrboran 19 A

Još jednom od srca zahvaljujemo Gradskom kotaru Mejaši koji su GKMM-u ustupili svoj kotarski prostor za potrebe knjižnice!

Bilo nam je predivno!

Zahvaljujemo na sudjelovanju i podršci:

  • Učenicima Osnovne škole Mejaši s ravnateljicom Josipom Banić i knjižničarkom Ritom Karačić
  • Članovima Upravnog vijeća GKMM-a s predsjednicom Mirtom Matošić
  • Gradonačelniku Grada Splita Ivici Puljku
  • Izaslanici ministrice kulture i medija Nine Obuljen-Koržinek, ravnateljici Državnog arhiva u Splitu Bruni Horović Vuković

Zahvaljujemo brojnim partnerima i suradnicima na ovom projektu koji su i ovom prigodom došli dati podršku kao i velikom broju novinara koji su popratili ovo događanje.

Radno vrijeme Knjižnice za djecu i mlade Mejaši-Kila je ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 13 do 20 sati, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Svaka prva i treća subota u mjesecu su radne. Namijenjena je djeci i mladima do navršenih 18 godina života. Svako dijete do navršene 14. godine života ima pravo na besplatan upis u knjižnicu kao i svi u našoj mreži GKMM-a.

Knjižnica je opremljena raznolikim knjižničnim fondom, od slikovnica za najmlađe do stripova, popularnoznanstvenih knjiga, lektirnih naslova, društvenih i PlayStation 4 igara, kao i VR opremom. U knjižnici će se također odvijati raznovrsni edukativni programi, kreativne radionice i događanja za djecu i mlade. Zamolili smo sve za razumijevanje i strpljenje na početku dok se sve ne posloži kako treba i uhoda.

Prvi dan kolegica u knjižnici prepunoj djece i njihovih roditelja potvrdio je ono što smo svi znali kad smo se udružili, a to je da ČINIMO PRAVU STVAR!

U privitku je govor i zahvala ravnateljice Grozdane Ribičić u prigodi otvaranja Knjižnice za djecu i mlade Mejaši-Kila: