U Vrlici održana radionica za osobe s invaliditetom – Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući

Radionicu „Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući“ namijenjenu osobama s invaliditetom održali smo 17. ožujka 2022. godine u Centru za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ u Vrlici.
Radionicu su osmislile, modelirale i vodile likovna edukatorica, organizatorica i asistentica u radnim procesima Dona Tomić i Nataša Jukić, suradnica u odgojno obrazovnom procesu koja radi s djecom iz spektra autizma već dugi niz godina i autorica je 7 knjiga.
Radionica „Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući“ temelji se na terapeutskim pričama i bazirana je na osnaživanju pojedinaca, jačanju samopouzdanja te razvoju samospoznajnog aspekta. Na radionici je sudjelovalo 7 korisnika Centra za rehabilitaciju „Fra Ane Sekelez“. Ovu radionicu smo proveli s ciljem poticanja kreativnih i izražajnih sposobnosti i razvijanja vizualno-oblikovnih spoznaja osoba s invaliditetom kroz likovno stvaralaštvo. 

Radionicu smo proveli u sklopu projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“, UP.02.1.1.15.0046 čija je provedba sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom.