U Vrlici održana druga radionica za osobe s invaliditetom

Radionicu pod nazivom „Čitajmo slikajući, slikajmo čitajući“ posebno osmišljenu i prilagođenu osobama s invaliditetom proveli smo u okviru projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“, UP.02.1.1.15.0046 čija je provedba sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom.

Ovo je druga radionica održana u Centru za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ u Vrlici. Radionica se temelji na terapeutskim pričama i bazirana je na osnaživanju pojedinaca, jačanju samopouzdanja te razvoju samospoznajnog aspekta. Na radionici je sudjelovalo 7 korisnika Centra za rehabilitaciju „Fra Ane Sekelez“. Ovu radionicu smo proveli s ciljem poticanja kreativnih i izražajnih sposobnosti i razvijanja vizualno-oblikovnih spoznaja osoba s invaliditetom kroz likovno stvaralaštvo.

Radionicu su osmislile, modelirale i vodile likovna edukatorica, organizatorica i asistentica u radnim procesima Dona Tomić i Nataša Jukić, suradnica u odgojno obrazovnom procesu koja radi s djecom iz spektra autizma već dugi niz godina i autorica je 7 knjiga.

Kako je bilo na radionici, pogledajte na fotografijama.