Radionica „Malo mjesto srca moga u riječi i slici“ u projektu Za dobre vibre – čitaj libre

Strip radionicu pod nazivom „Malo mjesto srca moga u riječi i slici“ održali smo 11. veljače 2022. godine u Srednjoj školi Ivana Lucića u Trogiru. Radionicu je osmislio, moderirao i vodio akademski slikar i strip autor Ivan Svaguša. „Malo mjesto srca moga u riječi i slici“ je strip radionica namijenjena i prilagođena mladima srednjoškolske dobi.

Na dvosatnoj radionici sudjelovalo je jedanaest učenika Srednje škole Ivana Lucića. Učenici su se kroz druženje i razgovor upoznali sa stripom kao medijem, žanrovima i kratkom povijesti stripa, tehnikama izrade stripa te su se i sami okušali u umijeću pisanja i crtanja stripa s motivima svoga grada.

Ovo je bila prva od četiri planirane radionice „Malo mjesto srca moga u riječi i slici“ koju ćemo organizirati u sklopu projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“, UP.02.1.1.15.0046. Projekt provodi Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Provedba radionice „Malo mjesto srca moga u riječi i slici“ sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.