Radionica „Bajkaonica“ u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Obrovcu Sinjskom

Radionicu umjetničkog pripovijedanja bajki „Bajkaonica“ održali smo 12. svibnja 2022. u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Obrovcu Sinjskom. Nakon uspješno održane radionice 30. ožujka u ovoj osnovnoj školi, rado smo se odazvali na poziv škole da održimo još jednu radionicu za učenike koji nisu sudjelovali na prvoj. Na ovoj radionici je sudjelovalo deset učenika polaznika razredne nastave.

Podsjetimo, „Bajkaonica“ je radionica umjetničkog pripovijedanja bajki prilagođena uzrastu djece razredne nastave. Radionica uključuje dramske igre i vježbe, osmišljavanje vlastite priče sa zadanim elementima i konačno umjetničko pripovijedanje bajke.

Radionicu je i ovaj put osmislila, modelirala i vodila svestrana umjetnica, plesačica, glumica, pjevačica i pripovjedačica za djecu Karolina Šuša poznata i kao „Kate koju znate“.

Radionicu smo proveli u sklopu projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“, UP.02.1.1.15.0046 čija je provedba sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradska knjižnica Marka Marulića Split u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom.

Kako je bilo na radionici u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića pogledajte na slikama.