Putopisno predavanje Jurice Galića Juke: “KRALJEVSTVO PAGODA” (Mjanmar)

Za odrasle Predavanje

Dodaj u kalendar

12.4.2023

Radi se o putovanju od 20 dana i 3515 kilometara od Yangona i jezera Inle do Bagana i Mandalaya. Teško se odlučiti je li bio atraktivniji zalazak sunca na mostu U Bein, festival svjetla Thadingyut ili maraton lađa na jezeru Inle

Saznajte zašto se Burmanci mažu kremom thanaka, tko su Kyani žene i zašto izdužuju vrat s metalnim obručima, kako vlada vojna hunta ovom državom, zbog čega kipove Bude oblažu papirićima od zlata i zašto je burmanski boks najopasniji sport na svijetu. Posjetio sam sirotište, farmu krokodila, brojne pagode od kojih je najatraktivnija pagoda Shvadagon čiji vrh je presvučen zlatom i ukrašen s 5000 dijamanata i dragulja i još puno toga o čemu ćete uživati uz projekciju 189 vrhunskih fotografija od kojih su neke dobile i važne svjetske nagrade.

__Jurica galić Juka

O autoru: Jurica Galić Juka hrvatski je putopisac, profesionalni fotograf i svjetski putnik iz Splita. Stalni je suradnik kultnog časopisa “Meridijani” i član FIJET-A, najstarijeg svjetskog udruženja putopisnih žurnalista. U fotografiji je osvojio pedesetak svjetskih i nacionalnih nagrada, a na izložbama je samostalno izlagao 13 puta. Za svoja putovanja kaže da su mu poslanje a ne puko prevaljivanje kilometara. Njegov žanr je putopisna i dokumentarna fotografija, a omiljene teme su portreti, ulica, pejzaž i ostaci drevnih civilizacija.