Promocija knjige Slavice Aralice „Ružičasti crnjak“

Za odrasle predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

7.2.2024

Početak

18:00

Promocija knjige organizira se povodom Svjetskog dana borbe protiv raka (4. veljače)

Knjigu „Ružičasti crnjak“ predstavit će novinar i književnik Ivica Ivanišević, novinarka Žaklina Jurić, pedagoginja Mirjana Pešec te sociolog i pisac Bruno Šimleša. Ulomke će čitati glumica Monika Vuco Carev, a predstavljanje će voditi novinarka Andrea Viđak Midžor.

U knjizi, čiji je moto „Vrijeme je za život, nemam vremena za dijagnozu“, autorica Slavica Aralica na osebujan, humorističan i pripovjedački način otvoreno piše o iznenadnoj zloćudnoj bolesti koja joj je promijenila život i natjerala je da počne drukčije gledati na svijet oko sebe.

Naime, pišuću svojevrsnu kroniku svoje borbe s bolešću u vidu šaljivih WhatsApp poruka, koje je slala obitelji i prijateljima i iz kojih je crpila snagu, dotaknula se svega što joj se pritom događalo, svjesna da se jedino uz pomoć humora može izdići iznad bolesti, pomiriti se s njom i zajedno nastaviti živjeti s tom nesuđenom i nezvanom suputnicom.

Slavica Aralica je diplomirana profesorica hrvatskog i francuskog jezika, te diplomirani novinar u mirovini. Pisala je za listove „Suradnja“, čiji je bila i urednik, „Slobodna Dalmacija“ (njezino nedjeljno izdanje) te radila kao lektor-redaktor na TV Marjanu. Piše i poeziju i prozu od najranijih dana, a u slobodno vrijeme bavi se i fotografijom.