Predstavljanje slikovnice Jasmine Aleksandre Žiljak, „PoNosni slon“

Za djecu predstavljanje knjige

Dodaj u kalendar

18.9.2023

Početak

19:00

Ova je priča slojevita te obilato prožeta emocijama. Hod kroz svijet emocija koje nudi, liječi i oplemenjuje, pa je ovo i ljekovita, prava, pravcata terapijska priča.
_Milijana Kovačević, dječja psihologinja i pjesnikinja

🐘 Ponosni slon 🐘 terapeutska je priča domaće autorice i ilustratora koja se bavi temama ljepote i prihvaćanja mana. Ova prekrasna slikovnica nudi djetetu inspiraciju i podršku u razumijevanju važnosti prihvaćanja sebe onakvima kakvi jesmo. Kroz priču o slonu kojeg su druge životinje zadirkivale zbog njegove različitosti, djeca će naučiti važnu lekciju o samopouzdanju i suosjećanju prema drugima.

O Autorici

Jasmina Aleksandra Žiljak rođena je u prosincu 1976. godine u Splitu. Pripovjedačica je i dramska pedagoginja, voditeljica dramskog programa u vrtiću i predavačica na Prvom hrvatskom studiju pripovijedanja u Varaždinu. Diplomirala je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja u Splitu (učiteljski smjer) te završila niz edukacija iz područja glume, dramske pedagogije, komunikacijskih vještina i storytellinga. 


O ilustratoru

Martin Zalar rođen je u Zagrebu 1995. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, slikarski smjer. U toj školi također je ugasio požar tjelesne dvorane s protupožarnom cijevi te spasio školu od katastrofe, slično kao što je slonić pomogao majmunima. Nakon toga položio je preddiplomski studij Akademije likovne umjetnosti, a sada se bavi crtanjem i ilustriranjem slikovnica i stripova.