Predstavljanje romana “Nešto između” šibenskog autora Edija Labora

Za odrasle Predstavljanje

Dodaj u kalendar

1.2.2023

Lokacija

U srijedu 1. veljače 2023. u Splitu u 18:00 h Knjižnici Dalmatina/ Zagrebačka 4  održat će se predstavljanje romana Nešto između šibenskog autora Edija Labora koji piše pod pseudonimom Ed Barol.

Roman će predstaviti autor Edi Labor i predstavnici Naklade Fragment Sonja Šumić i Bartul Vlahović.

Nešto između treći je autorov roman, povijesna drama s elementima napetog trilera, pisca poznatog po spekulativnoj fikciji i dobitnika šest nagrada SFERA. Kvalitetu navedenog romana prepoznao je i Grad Split koji je dijelom sufinancirao izdavanje ovog romana.

O autoru:

Ed Barol umjetničko je ime hrvatskog književnika Edija Labora. Rođen je i živi u Šibeniku. Studirao je u Zagrebu, a radi kao nastavnik tehničke kulture u osnovnoj školi. Objavio je oko 70 kratkih priča, priča i novela, uglavnom znanstveno-fantastične tematike i napisao dva romana, Vrelo tame (Hangar 7, 2018. god.) i Boja neba (dobio je potporu Ministarstva kulture i medija i čeka objavljivanje).

Njegovi radovi objavljivani su u raznim publikacijama: Večernjem listuUbiquSiriusu BZarezuNosf magazinuParsekuEridanuKarlovačkome književnom kruguEmitoruFantastičnom vodičuSferakonskim zbirkamaIstrakonskim zbirkama, zbirkama Festivala fantastične književnosti itd. Nekolicina njegovih priča objavljena je i u inozemstvu: Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumunjskoj, Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Dobitnik je šest nagrada Sfera, jedne istrakonske nagrade za kratku priču, nagrade časopisa Čitaj me za najbolju distopijsku priču, a na natječaju Večernjeg lista njegova priča bila je među prve tri najbolje.

O knjizi:

Tama širi oko sebe tamu. Zlo samo sebe umnožava. Raste. Kao trula jabuka u košari koja pokvari sve druge. Kad se Nikola u srednjim godinama odluči vratiti preko oceana u domovinu, zna da želi samo jedno. Ponovno osvojiti izgubljenu, nepreboljenu ljubav. Onu koju su u mladosti prekrile i slomile sjene tragedija prijašnjih generacija i sudbina što melju snove i živote. Od prošlosti do sadašnjosti, djetinjstva, odrastanja i mladosti, isprepleću se likovi Nikole, Luciane i njezine unuke Lorene, njegove jedine ljubavi, kroz priču dugu gotovo 70 godina. Hoće li uspjeti vratiti svoj život na željeni put, dobiti ono za čime jedino žudi, ili će ga nesreće onih prije, koje su ostavile neizbrisiv trag, slomiti u pokušaju i uništiti i njega i njegove snove.