Predavanje Jadranke Radić, „Ayurveda – zdravlje kroz način svakodnevnog življenja“

Za odrasle Predavanje

Dodaj u kalendar

2.10.2023

Početak

18:00

Ayurveda, u prijevodu znanost o životu, je najstarija poznata znanost o liječenju. Potječe s područja Indije, a predstavlja cjeloviti sistem učenja o zdravom načinu života. […]

Ayurveda, u prijevodu znanost o životu, je najstarija poznata znanost o liječenju. Potječe s područja Indije, a predstavlja cjeloviti sistem učenja o zdravom načinu života. Ayurveda nas uči kako uspostaviti i održavati ravnotežu tijela, uma i svijesti prema vlastitoj individualnoj konstituciji te kako održavati zdravlje pomoću prehrane, načina života, ispravnog razmišljanja i korištenja ljekovitog bilja. Pomaže nam da razvijemo duboku svjesnost o sebi kao i o povezanosti i jedinstvu svega što postoji. Predavanje će prikazati kratki pregled najvažnijih ayurvedskih pojmova i principa, pristup održavanju i uspostavljanju zdravlja, kao i ayurvedske dijagnostičke i terapijske metode.

Predavačica: ms. sc. Jadranka Radić

Završila je poslijediplomski studij Ayurvede sveučilišta Alma Mater Europaea u Mariboru, Slovenija (2022.). Već preko 20 godina bavi se meditacijom, yogom, kao i proučavanjem i primjenom Ayurvede u svakodnevnom životu.