Bogat program u Društvenom centru Laurentius tijekom zimskih praznika

Za djecu Za mlade Čitanje djeci projekcija filma Radionica

Dodaj u kalendar

20.2.2024 - 23.2.2024

Lokacija

Program tijekom školskih zimskih praznika u Općini Lovreć!!!

Općina Lovreć u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split organizira bogat program „Zima puna kulture u Općini Lovreć“ u Društvenom centru Laurentius te poziva sve zainteresirane da se odazovu i provedu zajedničko vrijeme uz kulturne aktivnosti. Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane.

U ponedjeljak 19. veljače prema rasporedu će na stajalištima Županijskog bibliobusa Gradske knjižnice Marka Marulića Split u Studencima i Lovreću svi zainteresirani moći isprobati VR naočale.

U utorak 20. veljače u 11 sati u Društvenom centru Laurentius održat će se filmska projekcija Šegrta Hlapića, popularnog junaka književnice Ivane Brliće Mažuranić.

U srijedu 21. veljače u 11 sati na rasporedu je Uzbuna na zelenom vrhu u kojoj glumi Koko, poznati junak pisca ivana Kušana, još jedan nezaobilazan lektirni naslov koji će svojim sadržajem sigurno zainteresirati i djecu i mlade kao i odrasle. Umjesto filmskih večeri bit će to filmska jutra uz grickalice i sokove te prigodne poklone za sudionike.

U četvrtak 22. veljače s početkom u 11 sati ilustratorica Dona Tomić s odraslima i s osobama s invaliditetom, kao i ostalima zainteresiranima održat će likovnu radionicu Slikanje po predlošku za koju nije potrebno predznanje. Sudionici će pokušati naslikati poznatu Modiglianijevu sliku Portret žene sa šeširom. Organizatori će osigurati sav potreban materijal, kao i prigodne poklone za sudionike, a sudionici trebaju donijeti samo dobru volju.

Broj sudionika je ograničen, stoga je potrebna PRIJAVA!

U petak 23. veljače s početkom u 11 sati u Društvenom centru Laurentius gostovat će Jelena Pervan, poznata autorica knjiga za djecu pa se pozivaju oni najmlađi u pratnji svojih roditelja, odgajatelja, baka i djedova da se pridruže i upoznaju te poslušaju neke priče poput Mrljeka i Prljeka i porazgovaraju s njom o likovima iz njezinih priča te saznaju kako ih je osmislila.

Projekt „Zima puna kulture u Općini Lovreć“ provodi Općina Lovreć u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split, zahvaljujući sufinanciranju Splitsko-dalmatinske županije.  

Detaljan program s točnim terminima možete pratiti OVDJE ILI na web stranici Općine Lovreć!