Bibliobus

Bibliobusna služba uspostavljena je u sklopu projekta „Za dobre vibre – čitaj libre“.

Projektom „Za dobre vibre – čitaj libre“ uspostavila se bibliobusna služba na području Splitsko-dalmatinske županije čime se omogućuje pristup knjizi ljudima koji nemaju dostupne knjižnice na području svoje općine ili grada. Projektnim aktivnostima razvija se čitalačka kultura i pismenost na području Splitsko-dalmatinske županije te promiče i popularizira čitalačka kultura s naglaskom na ciljane skupine (osobe mlađe od 25 godina, osobe starije od 54 godine i osobe s invaliditetom) i doprinosi povećanju njihove socijalne uključenosti.

Novoopremljeno vozilo sadrži rampu za osobe s invaliditetom, tendu za aktivnosti na otvorenom, bežični internet i multimedijske uređaje.

Rezervacije

Rezervirajte željenu građu slanjem svog upita na e-mail: bibliobus@gkmm.hr

Bibliobusnu službu možete kontaktirati na terenu od utorka do petka, od 7:30 do 14:30 sati na broj: 091/622-9391

Česta pitanja

  • Nakon što se učlanim u bibliobus, kojim se odjelima i ograncima mogu koristiti?

Bibliobus je pokretni ogranak Gradske knjižnice Marko Marulić. Nakon što se učlanite u bibliobus, možete se koristiti svim odjelima i ograncima Gradske knjižnice Marko Marulić te aplikacijom za e-knjige ZaKi Book.

  • Ako posudim knjigu u bibliobusu mogu li je vratiti u Središnju knjižnicu ili na neki drugi ogranak?

Posuđenu knjigu iz bibliobusa trebali bi vratiti u bibliobus. To vrijedi i za druge ogranke kao i za Središnju knjižnicu.

  • Kolika je članarina u bibliobusu?

Članarina za 2023. godinu je besplatna za sve korisnike koji se učlane u bibliobus GKMM Split

  • Koliko mi traje članarina?

Članarina traje godinu dana od dana upisa.

  • Moram li uvijek kod korištenja knjižnice imati člansku iskaznicu?

 Da, jer je ona Vaš članski identifikacijski dokument. Napominjemo kako je članska iskaznica neprenosiv dokument i može koristiti isključivo osoba na čije ime glasi iskaznica.

  • Mogu li se ostali članovi obitelji ili moji prijatelji koristiti mojom članskom iskaznicom?

Nažalost ne, članskom iskaznicom se može koristiti isključivo njezin vlasnik.

  • Koliko se knjiga odjednom može posuditi?

U bibliobusu GKMM-a se može posuditi 5 jednica knjižnične građe na rok od 30 dana. Po isteku, rok posudbe može se produžiti za još jedan posudbeni rok.

  • Imate li bežični pristup internetu?

Sve knjižnice u mreži GKMM pa tako i bibliobus imaju bežični pristup internetu.

O projektu:

Vrijednost bibliobusa: 377.799,79 EUR odnosno 2.846.532,50 HRK s PDV-om. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradska knjižnica Marka Marulića Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija. Razdoblje provedbe projekta je od 16.9.2021. do 16.9.2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 522.693,34 EUR tj. 3.938.232,95 HRK od čega je 444.289,34 EUR tj. 3.347.498,01 HRK sufinancirano iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 78.404,00 EUR, tj. 590.734,94 HRK iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.