Utjecaj hrvatske usmene tradicije u suvremenoj književnosti za djecu i mlade

18.2.2021

UTORAK, 28. SVIBNJA 2013. Četvrti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade “Utjecaj hrvatske usmene tradicije u suvremenoj književnosti za djecu i […]

UTORAK, 28. SVIBNJA 2013.
Četvrti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade “Utjecaj hrvatske usmene tradicije u suvremenoj književnosti za djecu i mlade”

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu organizira četvrti okrugli stol o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade o temi “Utjecaj hrvatske usmene tradicije u suvremenoj književnosti za djecu i mlade”.
Svjesni da djeca i mladi vole knjige s bajkovitim i fantazmagoričnim elementima, porazgovarat ćemo o tome koliko su mitovi i legende iz naših hrvatskih krajeva, a posebno iz Dalmacije, prisutni u suvremenoj dječjoj književnosti, koliko je bogata usmena tradicija bila poticaj i inspiracija autorima, ilustratorima i izdavačima da je predstave u slikovnicama i knjigama za djecu i mlade, te koliko su takve knjige zanimljive i poticajne za čitanje našoj djeci i mladima danas. Još jednom ćemo osvijestiti čovjekovu potrebu za pričanjem i slušanjem priča i u današnje vrijeme. Razmotrit ćemo položaj usmene predaje u novom tehnološkom dobu.

Tom ćemo prigodom promovirati Zbornik s 3. okruglog stola o kojem možete više vidjeti na:
http://issuu.com/gkmm/docs/14_zavicajnost_u_knj_za_dj_i_ml_3_-_zbornik_promo-?mode=window

Okrugli stol održat će se u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu 28. svibnja 2013., od 8:30 do 15 sati.