Trstih u knjižnici Brodarica: Majda Fradelić

4.1.2021

30. listopada 2017. u 18:00 Mjesec hrvatske knjige 2017. Trstih u listopadu Gošća pjesnikinja: Majda Fradelić Glazbeni gost Paulina Bešker Moderatorice: Vesna Jukić-Oštrek i Anđelka […]

30. listopada 2017. u 18:00

Mjesec hrvatske knjige 2017. Trstih u listopadu
Gošća pjesnikinja: Majda Fradelić
Glazbeni gost Paulina Bešker
Moderatorice: Vesna Jukić-Oštrek i Anđelka Korčulanić
Majda Fradelić rođena je 6. rujna 1962. godine u Splitu.
Diplomirala je na splitskom Ekonomskom fakultetu. Poeziju piše još od školskih dana, kako kaže, za svoju dušu. 2016. g. postaje članica ULKU ,Vlaho Bukovac', kada se odlučuje objavljivati svoje pjesme i sudjelovati na natječajima. Odmah je uvrštena u zbirku XXIII Verši na šterni – knjižnica Poreč, što joj daje snažni poticaj za daljnje stvaranje. Učesnica je mnogih poetskih događanja i festivala širom Hrvatske i regije.
Piše standardnim književnim jezikom, kao i čakavštinom, a tematski raznoliko: od lirskih i pejzažnih motiva do ljubavnih, socijalnih i duhovnih. Također piše poeziju za djecu i haiku. Zastupljena je u više zbirki poezije, zbornika i časopisa: zbornik poezije za djecu-Kreativna radionica Balkan, zbornik dječje poezije-Udruženje umjetnika Vizija-Golubovci, dvojezičnoj zbirci-Svi smo mi Božja djeca ( tema Romi i romska kultura), dvojezičnoj zbirci srpsko-bugarsko prijateljstvo, književnom časopisu Kvaka, časopisu za umjetnost i kulturu – Zvezdani kolodvor, zbirci – Najveće ljubavi 21.st. – Zlatno pero Knjaževac, zborniku ljubavne poezije – Stihovi od sedefa- međunarodna škola poezije Beograd i Zvezdani kolodvor, Antologija 2 facebook pjesnika – Kultura snova Zagreb…
Prisutna je na književnim internet – portalima šire regije.
U izdanju ULKU ''Vlaho Bukovac'' iz Splita, u svibnju 2017. godine, objavila je svoju prvu samostalnu zbirku poezije, naslova 'Sa snovima je lakše'. Druga je u pripremi.
Pjesnička zbirka pod naslovom 'Sa snovima je lakše' autorski je prvijenac Splićanke Majde Fradelić. Zbirka je to od sedamdesetak pjesama raspoređenih u cikluse i predstavlja jedinstven otisak osjećaja i promišljanja žene čiji senzibilitet pokriva, osim osobnih, intimnih, pejzažnih i socijalne teme…No, bez obzira koji su osnovni motivi njezinih pjesama, ta je poezija duboko misaono-refleksivna… (iz recenzije prof. Slavice Gazibara)
ZABORAV
Nikada nisi rekao:
S tobom u nemoguće vjerujem
jutra bez tebe samoćom dišu
lišće na vjetru ima boju tvoga glasa
ili jednostavno
volim te
Bezbroj godina
čekala sam
bar naznaku
pokret
čekala i zaboravila
ljubav što je
Majda Fradelić, iz zbirke 'Sa snovima je lakše'