Tjedan ADHD-a u Hrvatskoj, predavanje Marka Fereka “Hiperaktivni sanjari – osobno iskustvo”

21.1.2021

Četvrtak, 27. rujna u 18:00 Tjedan ADHD-a u Hrvatskoj (24. – 30. rujna 2012.) Svake godine diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a. U Europi, taj […]

Četvrtak, 27. rujna u 18:00

Tjedan ADHD-a u Hrvatskoj (24. – 30. rujna 2012.)
Svake godine diljem svijeta obilježava se Tjedan ADHD-a. U Europi, taj tjedan se obilježava od 24. do 30. rujna 2012. Mnoge nacionalne i regionalne organzacije u tom terminu organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Tako i ove godine udruga Buđenje u Hrvatskoj obilježava “Tjedan ADHD-a” od 24. do 30. rujna 2012. godine.

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas najčešći mentalni poremećaj kod djece kojeg karakteriziraju simptomi nepažnje, hiperaktivnosti i impulzivnosti, a prisutan je i kod odraslih. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao „zločesta“, „neodgojena“ i „lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su znatiželjna, maštovita i puna energije.

Pozivamo vas na predavanje u Gradsku knjižnicu Marka Marulića. Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost. Predavanje je namijenjeno roditeljima, učiteljima, odgajateljima, stručnim suradnicima te svima čije je područje interesa djeca i mladi.

Za vrijeme trajanja Tjedna ADHD-a osiguravamo popust od 15% pri kupnji knjige “Hiperaktivni sanjari – drugačiji, lošiji, bolji”. Ova uspješna knjiga doživjela je u Hrvatskoj III. izdanje, te je izdana na mađarskom i engleskom jeziku.