The Split Mind i mladi pjesnici Filozofskog fakulteta u Splitu

5.1.2021

4. svibnja 2018. u 18:00 Trstih – The Split Mind i mladi pjesnici Filozofskog fakulteta u Splitu: Ivan Luketić i Luka Goreta U Trstihu, povodom […]

4. svibnja 2018. u 18:00

Trstih – The Split Mind i mladi pjesnici Filozofskog fakulteta u Splitu: Ivan Luketić i Luka Goreta
U Trstihu, povodom blagdana svetog Dujma, gostuju mladi pjesnici: Ivan Luketić i Luka Goreta.
Časopis 'The Split Mind', predstavit će glavna i odgovorna urednica Ivana Bošnjak te članice uredništva: Gianna Brahović i Branka Granić
Gost večeri: Ivan Španjić, student
Moderatorice: Nada Vučičić i Ljiljana Aviani
„The Split Mind“ je časopis za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. 2017. godine objavljen je 15. broj časopisa koji je uredilo uredništvo u 'novom' sastavu: Ivana Bošnjak, Gianna Brahović, Branka Granić, Katarina Batinić i Ivana Šeput. Na stotinjak stranica može se naći odabrana poezija i proza na hrvatskom i engleskom jeziku. Časopis je najdugovječniji projekt FF u Splitu, a ima za cilj populariziranje književnosti među mladima i obogaćivanje splitskog kulturnog života. Provedbu ovog studentskog projekta omogućili su Sveučilište u Splitu i Studentski zbor.
Ivan Luketić rođen je 21. 2. 1994. godine u gradu Splitu.
Pohađa Glazbenu školu Josipa Hatzea (gitara i solfeggio). Svira nekoliko godina gitaru u splitskom mandolinskom orkestru Sanctus Domnio, s kojima odlazi u Italiju, te u Zagreb (Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog). 2012. godine maturira (I. jezična gimnazija- klasični smjer) te upisuje Filozofski fakultet u Splitu (Hrvatski jezik i književnost i filozofiju).
Svira gitaru i piše tekstove i glazbu za svoje pjesme u mladom splitskom autorskom rock bendu Vertigo, koji doživljava svoj veliki uspjeh svirajući u raznoraznim mjestima po Hrvatskoj. Također s bendom Vertigo osvaja prvo mjesto na natjecanju najboljih autorskih bendova Inkubator u Splitu.
Volontira u Info zoni pišući glazbene osvrte koncerata, kazališnih predstava i raznih kulturnih manifestacija. 2014. godine dobiva nagradu A. B. Šimić za pjesmu U nama su.
Trenutačno piše za svoj časopis Humanist na FFST-u, dovršava svoju prvu zbirku pjesama, prvi album s bendom Vertigo, te piše pjesme za raznorazne elektroničke časopise (Split Mind, Sapphoart, Kvaka, Poezija, Poezija online, Književnost hr, Čitaj knjigu, Dop itd.)
2017. godine dobiva nagradu – Splitski pupoljak grada Splita za umjetnički doprinos.
Pjesma Jednom mu je uvrštena u međunarodni zbornik poezije Garavi sokak 2017.
Iste godine održava večer poezije u zagrebačkom klubu Vinyl zajedno sa kolegom iz benda, gitaristom Antonijem Pešom.
Goran Pelaić, poznati hrvatski novinar, čitao je mnoge njegove pjesme u svojoj emisiji Nedjeljni akvarel.
Luka Goreta, rođen je u Splitu, 23. 12. 1992.
Prvostupnik je pedagogije i povijesti i student druge (završne) godine diplomskog studija navedenog smjera na Filozofskom fakultetu u Splitu. Član je Udruge studenata povijesti „Toma Arhiđakon“- ISHA Split , Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Splitu „Silvije Bombardeli“. Član je Međunarodne udruge studenata prava ELSA-e, podružnice Split. Godine 2018. izabran je u Savjet mladih Grada Splita. 2017. bio je polaznik Govorničke škole „Grgur Ninski“ na Pravnom fakultetu u Splitu.
Slabovidna je osoba i član je Hrvatskog saveza slijepih i Županijske udruge slijepih Splitsko-dalmatinske županije.
Od malena se bavi pisanjem, uglavnom poezije, svira gitaru i mandolinu, a završio je i dva razreda osnovne Glazbene škole „Josipa Hatzea“ u Splitu. Svoje radove objavljivao je u časopisu „Humanist“ , časopisu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. Do sada je objavio ukupno deset pjesama i jednu književnu recenziju.
Ivana Bošnjak, rođena je 17. 7. 1993. godine u Splitu.
Studentica je 4. godine hrvatskog i engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Splitu. Glavna je urednica 15. broja The Split Minda.
Bavi se prevođenjem, a njezini se radovi mogu naći u novom broju The Split Minda. Oduvijek se htjela okušati u uređivanju časopisa tako da je spremno prihvatila odgovornost glavne urednice. Cilj joj je da ovaj književni časopis postane nezaobilazno mjesto afirmacije novih autora. Isto tako, želi da The Split Mind nastavi svoju tradiciju dugu 13 godina te da se pozicionira kao vrijedan studentski projekt Filozofskog fakulteta, ali i cijelog splitskog sveučilišta.