Tamo, tamo da putujem… Hrvoje jurić

18.2.2021

SRIJEDA, 29. SVIBNJA 2013. Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…” Predavanje “Biciklom po Europi” uz predstavljanje knjige “Marijanov put” gost je Hrvoje Jurić Hrvoje […]

SRIJEDA, 29. SVIBNJA 2013.

Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…”
Predavanje “Biciklom po Europi” uz predstavljanje knjige “Marijanov put” gost je Hrvoje Jurić

Hrvoje Jurić (27) putopisac je i biciklist iz malog mjesta Vrbice kod Osijeka, poznat po svojim pothvatima kao i staroj specijalki zvanoj Ajkula.
Zasad posljednje putovanje biciklom po Europi od stotinjak dana obuhvaćalo je rutu dugu više od 6 tisuća kilometara. Bilo je to uzbudljivo putovanje od Šibenika, preko Slovenije, Italije, Francuske, Monaka, Nizozemske, Belgije, Njemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, sve do rodne Vrbice. Upravo je na toj dugoj relaciji nastao Hrvojev roman “Marijanov put”. “Radi se o romanu koji se temelji na prošlogodišnjem putovanju oko Europe, prilikom čega sam prešao cca 6000 km. Kroz ovu knjigu isprepliće se niz ljudskih sudbina koje sam upoznao na putu kroz jedan razgovor između dva glavna lika. Radio sam na njemu oko 5 mjeseci i izgao ga u vlastitoj nakladi… “.
Hrvoje se upravo sprema za put prema Nordkappu, preko Norveške, a na putu će mu se naći i Trollstigen – jedan od težih vrhova Norveške koji planira prijeći. E, pa sretno!