“Tamo, tamo da putujem”, gost je Boris Veličan

23.11.2020

U četvrtak, 22. prosinca 2011. u 18 sati u Gradsku knjižnicu Marka Marulića doputovat će putopisac i pikaro Boris Veličan i pričati o pješačenju od Zagreba do […]

U četvrtak, 22. prosinca 2011. u 18 sati u Gradsku knjižnicu Marka Marulića doputovat će putopisac i pikaro Boris Veličan i pričati o pješačenju od Zagreba do Sahare, o Aljasci i o trećoj knjizi “Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše”.

Boris Veličan rođen je slučajno u Njemačkoj 1977. Od 1981. živi u Zagrebu u Sesvetama gdje odrasta razapet izmedju ljubavi koju mu je usadila majka Mirjana i realnosti ulice. Nakon završene Nadbiskupske klasične gimnazije upisuje studij latinskog i povijesti. Prije jedanaest godina odlazi na prvu ekspediciju u Južnu Ameriku.
Od tada do danas putovao je: Putom svile u Kinu (dvaput), preko Sibira u Japan, Balkanom, pješačio, pisao, promatrao…
Danas, nakon završena studija produkcije na Akademiji dramske umjetnosti, radi kao slobodni filmski radnik, asistent na Akademiji dramske umjetnosti, kolumnist, pisac te uvijek planira svoje sljedeće veliko putovanje. Oženjen je Zrinkom Matijević s kojom ima kćer Marlu koja mu nedostaje više od vode u pustinji.