Tamo, tamo da putujem… Duje Tomić i Miro Jakovljev

2.3.2021

ČETVRTAK, 13. VELJAČE 2014. Tribina iz putopisnog ciklusa “Tamo, tamo da putujem…”. Predstavit će nam se Duje Tomić i Miro Jakovljev s predavanjem “Transadriatic – […]

ČETVRTAK, 13. VELJAČE 2014.

Tribina iz putopisnog ciklusa “Tamo, tamo da putujem…”. Predstavit će nam se Duje Tomić i Miro Jakovljev s predavanjem “Transadriatic – biciklom od Splita do Tirane”

U četvrtak, 13. veljače u 18 sati u velikoj dvorani Središnje knjižnice, u sklopu putopisnog ciklusa “Tamo, tamo da putujem…” predstavit će nam se Duje Tomić i Miro Jakovljev s predavanjem “Transadriatic – biciklom od Splita do Tirane”.
Dvojac slučajnih biciklista (kako sebe vole nazivati) prošle jeseni su zajedno s još dvojicom prijatelja otpedalirali dionicu između Splita i Tirane dugu 540 km. Filozofija puta je bila jednostavna: idemo uz more plažom, pa dokle stignemo… Ako uzmemo u obzir da oni nisu aktivni biciklisti, sam podvig se čini još i većim.
Kako je došlo do same ideje o bicikliranju do Albanije? Kakve su bile pripreme? Kakva je oprema potrebna, te konačno, koliko je novca i vremena potrošeno na ovakvu avanturu? O svemu tome će nas, kroz fotografije i snimke koje su nastale za vrijeme puta, pokušati upoznati ovaj dvojac.