Tamo, tamo da putujem…, Davor Rostuhar

15.1.2021

Utorak, 5. lipnja 2012. u 18 U ciklusu putopisnih tribina “Tamo , tamo da putujem..“ gostuje jedan od najpoznatijih hrvatskih putopisaca Davor Rostuhar.  Održat će multimedijsko […]

Utorak, 5. lipnja 2012. u 18

U ciklusu putopisnih tribina “Tamo , tamo da putujem..“ gostuje jedan od najpoznatijih hrvatskih putopisaca Davor Rostuhar.  Održat će multimedijsko predavanje „Motociklom po zapadnoj Africi” uz predstavljanje nove knjige “Degustacija slobode – zašto putujemo i kako time mijenjamo svijet.”

“Degustacija slobode – Zašto putujemo i kako time mijenjamo svijet”
Nakon što nas je u svojim dosadašnjim knjigama poveo na putovanja u Egipat, Indiju, Nepal i Tibet, a potom u svojoj posljednjoj knjizi Džungla i na opasne ekspedicije u neprohodna područja Amazone i Nove Gvineje, jedan od najčitanijih hrvatskih putnika i putopisaca vodi nas u svojoj novoj knjizi Degustacija slobode na posve drugačiju vrstu putovanja. U vrijeme kada je turizam postao jednom od najvećih svjetskih industrija, a više od milijardu ljudi godišnje odlazi na odmor izvan granica svoje zemlje, Rostuhar je odlučio zaroniti duboko u umove i srca modernih putnika kako bi odgovorio na nekoliko važnih pitanja: zašto toliko volimo putovati, kako nas ta putovanja transformiraju te kako svojim putničkim otiscima utječemo na naš krhki planet. Odgovore je pronašao kako u povijesti turizma, tako i u znanosti, ali i brojnim anegdotama sa svojih mnogobrojnih putovanja širom svijeta.

Iako je u svojoj srži popularno-znanstvena, prožeta pogledima sociologa, antropologa, psihologa i drugih znanstvenika na fenomen putovanja, Degustacija slobode je toliko intimna i inspirativna da ćete čitajući je osjetiti snažnu želju da krenete na Put. Ipak ćete barem neko vrijeme ostati u udobnosti svojeg doma i nastaviti čitati jer ćete shvatiti da je i sama knjiga – kako i sam autor kaže – jedno veliko i neponovljivo putovanje. Prije svega to je pustolovina koja će vam reći kako da putujete smislenije, odgovornije i održivije, kako da vjerujete u čuda i magiju Puta te kako da se pridružite tihoj revoluciji onih koji svojim putovanjima već sudjeluju u stvaranju boljeg svijeta.