Susret članova Kluba čitatelja i Književnog kluba kroničnih knjigofila u knjižnici Trstenik

26.3.2021

PETAK, 14. STUDENOG 2014. Hitan sastanak su sazvali Fjodor Mihajlovič Dostojevski, Jorge Luis Borges , Daniil Harms, Haruki Murakami, Jose Saramago, Henry Miller i ostali […]

PETAK, 14. STUDENOG 2014.

Hitan sastanak su sazvali Fjodor Mihajlovič Dostojevski, Jorge Luis Borges , Daniil Harms, Haruki Murakami, Jose Saramago, Henry Miller i ostali književni velikani s ove ili one strane života. Povela se žustra rasprava. Situacija je, kažu, intrigantna. Svake dvije sedmice u knjižnici Trstenik sastaje se književni klub pomalo neobičnog imena. Književni klub kroničnih knjigofila. Imamo pouzdanu dojavu da oni stalno pričaju o našim književnim djelima i zabavljaju se raznim provjerenim i neprovjerenim informacijama koje još kruže o nama. Što još mogu reći, a da već nije rečeno i napisano o nama? Izgleda da uvijek uspiju pronaći neki nepoznati detalj ili osvijetliti neku poznatu stvar iz posve drugog kuta. Nekad nas puno hvale, nekad malo kude, a nekad se samo zabavljaju trivijama iz naših živopisnih života. Katkad samo čitaju izvatke iz naših djela, meditativno se prepuštajući magiji pisanih riječi da ih nosi u fascinantna područja književnih svjetova, ponekad intezivnija i stvarnija od neknjiževne realnosti.

Svake druge srijede u 18 sati knjigofili izaberu jednog velikog arhitekta pisane riječi i onda ga podvrgnu temeljitom ispitivanju. Kakve se sve ideje mogu istresti iz džepova starih majstora i kakve se sve veličanstvene literarne građevine mogu sagraditi, ponekad i od najbanalnijih riječi? Zavirite u književnu palaču knjižnice Trstenik i postanite punopravnim članom okruglog stola kroničnih knjigofila od čije rasprave strepe i najveći spisatelji svih vremena.

Dana 14. studenog u 19 sati Književni klub kroničnih knjigofila će ugostiti članove Kluba čitatelja u knjižnici Trstenik. Dođite i osjetite atmosferu koja često zna uznemiriti duhove u raznim literarnim sferama.