Stručno predavanje: Današnje viđenje pandemije s koronavirusom i perspektive

14.10.2020

Događanje je otkazano!   Akademija medicinskih znanosti Hrvatske – Podružnica Split u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom – Podružnica Split i Gradskom knjižnicom Marka Marulića […]

Događanje je otkazano!

 

Akademija medicinskih znanosti Hrvatske – Podružnica Split u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom – Podružnica Split i Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split pozivaju Vas na stručno predavanje koje će se održati 19.listopada (ponedjeljak) od 18 do 19,30 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica slobode 2, Split: Današnje viđenje pandemije s koronavirusom i perspektive

Predavači:

Prim.dr.sc. Željka Karin, spec. školske medicine, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i voditeljica Službe za školsku i adolescentnu mdicinu, članica stožera Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije za borbu protiv COVID-19 pandemije.

Prof.prim.dr.sc. Anamarija Jurčev Savičević, spec. epidemiologije. Redovita je članica AMZH i Povjerenstva Medicinskog fakulteta u Splitu za praćenje koronavirusa, intenzivno sudjeluje u borbi protiv COVID-19 kroz aktivno provođenje protuepidemijskih mjera, znanstvena istraživanja i nastavne aktivnosti.

Aktualna zdravstvena, ekonomska, socijalna i emocionalna situacija pod snažnim je utjecajem pandemije koronavirusa. Ta 'nova stvarnost' prodrla je u sve sfere našeg svakodnevnog života i značajno mijenja naše ustaljene navike, planiranja i predviđanja. Ovim predavanjem će se još detaljnije osvijetliti ta nova situacija koja bitno mijenja  svakodnevni život i utječe na cjelokupno stanovništvo. Predviđeno je vrijeme za diskusiju sa slušateljima.

Predavaonica GKMM uređena je prema preporukama epidemiologa s razmakom od 2m, a kod dolaska se poduzimaju mjere zaštite za svakog sudionika. Neophodno je nositi masku!

 

Predavanje se boduje prema Pravilniku HLK, Hrv. komore zdr. radnika i Hrv. komore medicinskih sestara. Nakon održanog predavanja bodovi se upisuju elektronski na kartice članova Komore.

Radujemo se susretu!

Prof.dr.sc. Ivan Urlić, dr.med., Predsjednik AMZH – Podružnica Split