“Snaga priče”, predavanje u organizaciji Društva Waldorf

16.1.2021

Petak, 15. lipnja 2012. u 17h Predavanje “Snaga priče“ u organizaciji Društva Waldorf pedagogije. Gost predavač je Susan Perrow Kako pomoći svom djetetu na putu […]

Petak, 15. lipnja 2012. u 17h

Predavanje “Snaga priče“ u organizaciji Društva Waldorf pedagogije.
Gost predavač je Susan Perrow

Kako pomoći svom djetetu na putu socijalizacije koja može nehotice uništiti djetetovu individualnost i snagu volje? Kako mu dati pouku i korigirati ponašanje bez apstraktnog moraliziranja? Kako razvijati imaginaciju? Sve je to moguće postići koristeći iscjeliteljsku moć priče. Priča lako nalazi put do dječje duše, a ako je bogata lijepim slikama i istinitom simbolikom, može dotaknuti najdublje slojeve duše i tamo ostaviti trajan utisak mijenjajući pritom djetetov odnos prema sebi i svijetu.

Susan Perrow, australska je pedagoginja i spisateljica koja ukazuje na iscjeljujuću moć bajki i priča za djecu. U svojoj knjizi “Bajke i priče za laku noć”, koja je prevedena i na hrvatski jezik (Ostvarenje, 2010.) objašnjava kako umjetnička snaga metafore može pomoći djetetu da na podsvjestan način izađe na kraj sa svojim strahovima, tugama, frustracijama…Osim što su u knjizi sakupljene priče s raznih strana svijeta, razvrstane prema ponašanjima kojima se obraćaju, autorica također poučava čitatelja kako da sam kreira priču za svoje dijete.