“Sjene života”, izložba slika Tatjane Duplančić

18.2.2021

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2013. “Sjene života” je izložba tematski podređena portretima i likovnoj karakterizaciji ljudskih likova…uz tu osnovnu temu izložbu prati i nekoliko pejsaža, kao […]

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2013.

“Sjene života” je izložba tematski podređena portretima i likovnoj karakterizaciji ljudskih likova…uz tu osnovnu temu izložbu prati i nekoliko pejsaža, kao presjek druge po redu omiljene teme Tatjane Duplančić.
Akademska slikarica i povjesničar umjetnosti Tatjana Duplančić rođena je 1954. u Splitu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirala je na Likovnoj Akademiji u Splitu 1982.g. na slikarskom odjelu u klasi prof. Mile Skračića, te povijest umjetnosti kod prof. D. Kečkemeta. Iste godine počinje raditi kao srednjoškolski profesor u Splitu, u 2. Jezičnoj gimnaziji. Sudjeluje u radu mnogih slikarskih udruga i kao član komisija za prijem i kao voditelj sekcija.
Istovremeno vodi školske grupe likovnog izražavanja i sudjeluje u raznim natjecanjima. Osnivačica je Likovnih radionica u Udruzi Anđeli i Udruzi Zdenac, a 2010. osniva i novu likovnu Udrugu Svarožić, djelujući u osnaživanju fantasy slikarstva, koje joj je, uz klasične portrete, najdraži žanr.
Osim radova na platnu, od 1972. godine radi i po privatnim kućama, oslikavajući cijele zidove, te stvarajući reljefe u duhu povijesne zbilje. Izlaže na preko 40-ak skupnih, žiriranih izložbi. U posljednjih par godina izlaže na internetskim izložbama, natjecateljskog karaktera i vrlo često osvaja prva mjesta, posebno u kategoriji portreta. Mnoge svoje radove je darovala u humanitarne svrhe. Za svoj rad je više puta nagrađivana i pohvaljivana.