Rođendanski Trstih: ‘Ljubav prema jeziku prenosimo svima koji ga vole i žele čuti!’

4.1.2021

21. prosinca 2015. u 18:00 Rođendanski Trstih: 'Ljubav prema jeziku prenosimo svima koji ga vole i žele čuti!' Gosti: DV Šareni svijet i Zvjezdana Čagalj […]

21. prosinca 2015. u 18:00

Rođendanski Trstih: 'Ljubav prema jeziku prenosimo svima koji ga vole i žele čuti!'
Gosti: DV Šareni svijet i Zvjezdana Čagalj
Ivan Obradović, 9 godina (dobitnik književne nagrade Premio letterario internazionale di poesia e narrativa “Città di Sarzana”).
Iz ljubavi prema čakavskom jeziku nastale su brojne pjesme i igrokazi iz pera pjesnikinje i odgojiteljice savjetnice, Zvjezdane Čagalj.
U radu s djecom predškolske dobi u Dječjem vrtiću Radost u Splitu, područnom objektu Šareni svijet, Zvjezdana njeguje i baštini čakavski jezik.
Rezultat takvog rada jest bogati rječnik koji obiluje riječima kojima se ne dozvoljava zaborav. Na taj se način u vrtiću izražava poštovanje i ljubav prema bakama i djedovima koji su tim riječima tepali svojoj dječici odgajajući ih, a ujedno se čuvaju saznanja o običajima i jeziku iz davnina koje mališani brzo zavole.
Upoznavajući mališane s pričama, igrama, običajima, predmetima i jezikom iz prošlosti, Zvjezdana obogaćuje govorni razvoj djece u vrtiću, s posebnim naglaskom na čakavski jezik.
Djeca tako kroz bogat rječnik i način kako govoriti (dikcija, intonacija) prenose ljubav prema jeziku svima koji ga vole i žele čuti!
Pozivamo sve koji vole svoj jezik i druženje neka dođu na predblagdanski Trstih!
Pozivamo sve pjesnike koje smo ugostili u prvoj godini Trstiha da nam se pridruže u slavlju i svojim stihovima uljepšaju rođendan!
dođite@sudjelujte@zaljubite se u riječ i stih