Razgovor s potpisom: Za zdravu probavu trebamo produktivne crijevne bakterije

12.5.2022

Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju i ove godine obilježava Dan svjesnosti o celijakiji, 16.svibnja, prigodnom zdravstvenom tribinom  pod nazivom  ZA ZDRAVU PROBAVU TREBAMO PRODUKTIVNE CRIJEVNE BAKTERIJE, što […]

Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju i ove godine obilježava Dan svjesnosti o celijakiji, 16.svibnja, prigodnom zdravstvenom tribinom  pod nazivom 

ZA ZDRAVU PROBAVU TREBAMO PRODUKTIVNE CRIJEVNE BAKTERIJE, što je činjenica koja se jednako odnosi na našu cjelokupnu populaciju, samo je osobe s intolerancijama na neke vrste hrane i upalnim i autoimunim bolestima crijeva svjedoče na izravniji način. Rijetke su edukacije na ovu temu koja zaslužuje punu pozornost šire javnosti i medicinske struke. 

O produktivnim bakterijama i zdravlju crijevnog bioma, razgovaramo s kompetitivnim predstavnicima struke koji se bave ovom tematikom. To su: Katarina Radan, dr medicine, voditeljica Centra za prirodnu medicinu Golden Wings u Splitu, s certifikatom u programu Spirit of self regulation, Body mind centra u Washingtonu i Aron Smešny, dipl.ing biologije, stručni konzultant nekoliko specijaliziranih klinika i medicinskih timova, od kojih je najpoznatiji tim poliklinike Orlando iz Zagreba, koji vode dr sc Sanja Toljan i akademkinja Vida Demarin, a koji se prvenstveno bave endokrinologijom i komplementarnom medicinom. 

U organizaciji Društva za celijakiju s radom počinje Savjetovalište za zdravlje crijevnog bioma, o čemu sljede informacije na samoj tribini. 

Razgovor vodi moderatorica Rada Veštić, dopredsjednica Društva za celijakiju

Zainteresirane očekujemo u ponedjeljak, 16. svibnja  s početkom u 18 sati, u velikoj dvorani GKMM