Razgovor s potpisom: Interakcija živca n. vagus s crijevnim biomom

13.9.2022

Savjetovalište za zdravlje crijevnog bioma, pri Društvu za celijakiju u Splitu, provodi javne edukacije za opću populaciju građana. O položaju i funkciji živca n.Vagus, govorit […]

Savjetovalište za zdravlje crijevnog bioma, pri Društvu za celijakiju u Splitu, provodi javne edukacije za opću populaciju građana.

O položaju i funkciji živca n.Vagus, govorit će profesor anatomije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Ivica Grković. 

O rezultatima znanstvenih istraživanja na području neuroznanosti, govorit će neuroznanstvenik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Harvard u SAD-u (područje medicine spavanja). 

Specifični fokus istraživanja znanstvenog tima dr Alena Juginovića je pronalazak biomarkera koji bi primjenom neinvazivne metodologije mogli ukazivati na potencijalno stvaranje patoloških procesa oksidativnog stresa u crijevima, što za posljedicu ima skraćivanje životnog vijeka. Novi biomarkeri bi prevenirali razvoj posljedičnih  bolesti i povećali mogućnost izlječenja. 

Ne propustite rijetku priliku za edukaciju na ovu zanimljivu temu, od strane vrsnih stručnjaka na ovom području. Predavanje počinje u 18 sati, ponedjeljak 19.09. u velikoj dvorani GKMM, ulica Slobode 2. Moderatorica tribine Rada Veštić.