Radionica “Stvaralačke i ekspresivne aktivnosti u vrtiću i školi (Artefiletika)” nastavak

13.3.2021

SUBOTA, 31. SVIBNJA 2014. Artefiletika je stvaralačko shvaćanje odgoja i obrazovanja, koje se inspirira vizualnom kulturom ili drugim ekspresivnim izražajima. Bazira se na iz tradiciji […]

SUBOTA, 31. SVIBNJA 2014.

Artefiletika je stvaralačko shvaćanje odgoja i obrazovanja, koje se inspirira vizualnom kulturom ili drugim ekspresivnim izražajima. Bazira se na iz tradiciji “child-oriented art education”, a usmjerava se k razvijanju socijalnih i emocionalnih kompetencija djeteta, s uporištem na likovnom doživljaju.

Sudionici će tijekom radionice iskusiti likovne aktivnosti koje će moći kasnije primjeniti i realizirati u svom radu. Likovne aktivnosti će biti usmjerene prema jeziku likovnog stvaranja, pri čemu likovni rad pradstavlja prvi korak a razgovor drugi korak razmjene iskustva.

Radionica je namijenjena: odgojiteljima, nastavnicima, terapeutima, studentima likovne kulture, studentima razredne nastave i ostalima.

Teme:
Susreti bojom počinju individualnim slikanjem, a nastavljaju se s radom u grupi. Linija i narativnost. Što sve može linija? Rad u grupi. Predmet – lutka. Svijet predmeta obične svakodnevnice kao izvor inspiracije. Rad u grupi. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Broj sudionika je ograničen. Rok za prijavu je do 27. svibnja 2014. Više informacija možete dobiti na e-mail: gilj@email.cz

Radionica je realizirana uz potporu Ureda za kulturu Grada Splita.