Promocija poetske zbirke Marice Žanetić Malenice: „ZLATARICA RIJEČI“

16.9.2021

Autorica: Marica Žanetić Malenica Stihove kazuje: MAJDA FRADELIĆ Glazbena pratnja: DAMIRA BAŠIĆ, viola Moderatorica: CVJETANA BAZINA PERIŠA   O knjizi „Zlatarica riječi“: U Biblioteci „Književno […]

Autorica: Marica Žanetić Malenica

Stihove kazuje: MAJDA FRADELIĆ

Glazbena pratnja: DAMIRA BAŠIĆ, viola

Moderatorica: CVJETANA BAZINA PERIŠA

 

O knjizi „Zlatarica riječi“:

U Biblioteci „Književno pero“ Hrvatskog književnog društva iz Rijeke u travnju o.g. je iz tiska izišla poetska zbirka naslova „Zlatarica riječi“ splitske autorice Marice Žanetić Malenica. Glavni urednik i autor predgovora je Valerio Orlić, urednica i recenzentica Darija Žilić, a dizajnerica naslovnice Daria Čičmir Marković.

Zbirka je podijeljena u tri cjeline: Lutka od gipsa, Posvete i Portal za ljubav i uglavnom se referiraju na proživljeno u različitim razdobljima autoričina života, od djetinjstva do umirovljeničkih dana.

O autorici:

Marica Žanetić Malenica, umirovljena novinarka, do sada je objavila četiri poetske zbirke: „Da je noćas bilo“ (ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2018), „Četiri čarobne riječi“ (pjesme za djecu – ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2018), „Žena svojih godina“ (Društvo Kvaka, Nova Gorica, 2020.) i „Vonji ditinstva“ (Narodna knjižnica Šime Vučetić Vela Luka, 2021) te putopisnu prozu „Zemlja uvezene povijesti – Dnevnički zapisi iz Australije“ tiskanu u nakladi Centra za kreativno pisanje (Zagreb, 2019).

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca, Hrvatskog književnog društva Rijeka, Matice hrvatske, Umjetničke likovno-pjesničke unije Vlaho Bukovac Split i Društva za promicanje kulture Kvaka Velika Gorica. 

Poeziju i prozu redovito objavljuje u web časopisu za književnost Kvaka, na portalu Hrvatski glas Berlin, gdje ima svoju rubriku naziva Tragom uspomena te u časopisu Mali Pero. Pjesme i priče su joj nagrađivane i pohvaljivane te uvrštene u više od devedeset zbornika i časopisa u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori.