Promocija knjige Vedrana Limića: Pljunica i 7 patuljaka

19.1.2019

Promocija knjige Vedrana Limića: “Pljunica i 7 patuljaka“, Split: Naklada Bošković, 2019. Ulomke iz knjige na promociji će čitati i igrati Herci Ganza i autor. […]

Promocija knjige Vedrana Limića: “Pljunica i 7 patuljaka“, Split: Naklada Bošković, 2019.

Ulomke iz knjige na promociji će čitati i igrati Herci Ganza i autor.

Nakon prvijenca: „Koji san ja čovik?“, Vedran Limić krati dane bilježeći štorije iz svog doma u kojemu se, kako kaže, osjeća kao izgubljena mona, tako da s dvije žene sada živi u istospolnoj zajednici. Nova knjiga je zbirka humoreski koja se bavi recentnim događajima, a pisana je  na suvremenoj, pitkoj čakavštini u kojima se Punica Seka stalno kontreštaje sa svojim zetom. Punica je predstavnik stare moralne garde koja sve ovo loše danas, što nam se događa, stalno uspoređuje s minulim, dobrim i neprežaljenim vremenima. Zet je tipičan pretvorbeni, šutljivi gubitnik koji se miri sa postojećim stanjem i nije mu ni do kakve revolucije, za razliku od njegove omiljene Pljunice. U knjizi  je i sedam autentičnih priča o splitskim 'kapitalcima', od Čiće Senjanovića, Milorada Bibića Mosora, Nenada Srdelića, Rade Čikeš Medana, Stojana Matavulja, Ljube Kuzmanića Fjube pa sve do  jedinog ne Splićanina, Drnišanina Ive Barišića Bajsa.  

Dragi pismeni svitu,

Svi vi kojima je pun kufer recentne tugaljive ozbiljnosti, evo prigode da se malo psihički rekuperate!

Kako je smijeh lijek (barenko tako govore likari), pozivam vas na razbibrižno-terapeutsku promociju knjige „PLJUNICA I 7 PATULJAKA“!

O libru će more bit govorit izdavač olitiga izdajnik knjige Zoran Bošković koji će doć ako ne bude moga i koji neće doć ako bude moga. Njemu će se pridružit čuveni novinarski triatlonac Ivica Ivanišević, dok će se video porukon na libar osvrnit prvi ženski novinarski čiket Sanja Modrić i bosanski Slovenac Besim Spahić. Prigodnon snimljenon besidon pozdravit će vas i junakinja knjige Pljunica Seka. Iznenađenje večeri – Pop. Opako dobra Herci Ganza će s lakoćom glumit Pljunicu, a moja malenkost teškom mukom sam sebe i možda još neke likove. S junačkim popevkama iz Luizijane glazbeno će vas razgalit duo „Dva vlaja“ – prvi vlaj Nenad Bego iz Lučca i drugi fetivi Vrgorčanin Jack Roskam.

Ulaz slobodan, a izlaz se naplaćuje kupnjon libra po promotivnoj cijeni.

Vedran Limić