Promocija knjige Marije Žarko

3.11.2021

Pjesme će promovirati: Ivana Čagalj i Jelena Đorđević 13. studenog 2021. u 11:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića Svečanost promocije će biti upotpunjena nastupom učenika […]

Pjesme će promovirati: Ivana Čagalj i Jelena Đorđević 13. studenog 2021. u 11:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića

Svečanost promocije će biti upotpunjena nastupom učenika 3. srednje Glazbene škole Josipa Hatzea iz klase profesorice Jovane Vasić, a uz klavirsku pratnju profesorice Sanje Erceg.
Nastupit će i izvesti:
Tomislav Jukić: Serenada; J. Hatze, Oj Splite grade
Mateo Đikić: E. Cossetto, Adios Querida

Marija Žarko je rođena 21. ožujka 1947. u Bajagiću kod Sinja. Radila je kao nastavnik prvo na sinjskom a potom splitskom području gdje i danas živi. Ljubav prema književnoj riječi prenosila je generacijama svojih učenika, a poriv za osobnim pjesničkim stvaralaštvom urodio je plodom 2017. kada izdaje svoju prvu zbirku pjesama Korijeni i krila kojom je dala iskaz same sebe, svojih korijena, svojih odrednica i onoga što se u zrelijem dobu izgradilo kao životna uvjerenja i stavovi. Sada u 2021. objavljuje svoju drugu zbirku pjesama Čežnje i smiraji u kojoj iznosi osobne kontemplacije svakodnevnice, religijskih motiva,motiva prirode kao i duševnih stanja i procesa.

“Pjesme donose univerzalne misli, životne zapitanosti,stremljenja, čežnje te davanja odgovora, pronalaska smisla i smiraja….
Obraća se sebi, čitatelju, svima koji vole tražiti i pronalaziti odgovore,a oni su najčešće  ljubav i sloboda.” (Ivana Čagalj)