Promocija knjige Gordane Radić Ljepilo za svjetlopis

21.10.2021

O KNJIZI „LJEPILO ZA SVJETLOPIS“ Gordane Radić Knjiga „Ljepilo za svjetlopis“ je neobična autobiografska proza fragmentarnog pripovjedačkog pristupa  kojim se, postupkom retrospekcije, prate događaji na […]

O KNJIZI „LJEPILO ZA SVJETLOPIS“ Gordane Radić

Knjiga „Ljepilo za svjetlopis“ je neobična autobiografska proza fragmentarnog pripovjedačkog pristupa  kojim se, postupkom retrospekcije, prate događaji na obiteljskoj i društvenoj pozornici jednog vremena i prostora te tim događajima dotaknuti portreti likova i konkretnog prostora.

Priča se temelji na fotografiji (svjetlopisu) kojom se pokušavaju rasvijetliti slike života te dotaknuti problemi  prožimanja prošlosti i sadašnjosti. Fenomen usporednih svjetova kao trajnu sastavnicu života autorica promatra kritički iz nekoliko različitih rakursa svoga i ne samo svoga doživljajnog iskustva.

Ova umirovljena profesorica hrvatskog jezika i književnosti, očigledno bogatoga životnog iskustva, pokušava na neobičan, više žanrovski stilski način, zgusnutim jezičnim izrazom, ispričati jednu tužnu i istovremeno duboko životnu priču koju čitatelji mogu prepoznati i iz nje svakako ponešto doznati.    

U promociji sudjeluju: autorica knjige, Mladen Vuković, novinar i književnik i ravnateljica GKMM-a Grozdana Ribičić