Projekcija dokumentarnog filma “Sloboda porodu”

21.1.2021

Četvrtak, 20. rujna 2012. u 18:00 Gradska knjižnica Marka Marulića Split i Udruga Roda organiziraju projekciju filma “Sloboda porodu” u četvrtak, 20. rujna 2012. u […]

Četvrtak, 20. rujna 2012. u 18:00

Gradska knjižnica Marka Marulića Split i Udruga Roda organiziraju projekciju filma “Sloboda porodu” u četvrtak, 20. rujna 2012. u 18h u velikoj dvorani Središnje knjižnice.

SVJETSKA PROJEKCIJA FILMA „SLOBODA PORODU“ POKREĆE REVOLUCIJU MAJKI

Split, odnosno Gradska knjižnica Marka Marulića, u četvrtak, 20. rujna 2012. u 18 sati, bit će zajedno s osam hrvatskih te mnoštvom gradova u 50-ak država širom svijeta, domaćin početka velike kampanje za prava žena za slobodu poroda. Naime, zahvaljujući trudu i upornosti članica udruge Roda, naš grad i još deset hrvatskih uvršteni su na popis gradova u kojima će se održati projekcija dokumentarnog filma „Sloboda porodu“ koji progovara o kršenju temeljnih ljudskih prava tijekom tog osobitog i važnog trenutka.
U 60-minutnom dokumentaracu vodeći svjetski stručnjaci zajedno pozivaju na kampanju koja zahtijeva radikalne promjene u ophođenju spram rodilja.
Članice udruge Roda pozivaju sve ljude dobre volje širom Hrvatske da se pridruže posjetom projekciji ovog dokumentarca kako bi svi zajedno bili dio nužnih promjena u porodništvu.
Promjene će uslijediti kada žene kažu DOSTA JE!