“Pretežno vedro”, predstavljanje projekta

22.1.2021

Srijeda, 10. listopada 2012. u 12:30 Predstavljanje projekta pod nazivom “Pretežno vedro” koje će se održat na Svjetski dan mentalnog zdravlja, ima za cilj poticanje […]

Srijeda, 10. listopada 2012. u 12:30

Predstavljanje projekta pod nazivom “Pretežno vedro” koje će se održat na Svjetski dan mentalnog zdravlja, ima za cilj poticanje emocionalnog razvoja kod djece i mladih. Tako će se još jednom skrenuti pozornost na važnost zaštite i unapređenje mentalnog zdravlja svakog pojedinca.

Nositelj projekta je NZJZ-SDŽ Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvan bolničko liječenje ovisnosti. Provodi se u odgojno-obrazovnim ustanovama, institucijama u sustavu socijalne skrbi, ali i u suradnji sa lokalnom zajednicom.
Prepoznavanje emocija kod sebe i drugih, iskazivanje osjećaja i potreba na različite, socijalno primjerene načine, bliske mladima: multimedijom, primjenom fotografije, filma, pisanom riječju, izradom mrežnih stranica škole, stripom, dizajnom i perfomansom; moći će se vidjeti i tijekom izložbe učeničkih radova nastalih kroz različite aktivnosti u protekle dvije godine.