Predstavljanje zbirke poezije “Vatra ljubavi“ Tee Vrsalović Mušure

26.3.2021

UTORAK, 18. STUDENOG 2014. …Tea Vrsalović Mušura rođena je 1989. godine… Mlada pjesnikinja za koju mi je postao izazov napisati recenziju. Hoću li u tome […]

UTORAK, 18. STUDENOG 2014.

…Tea Vrsalović Mušura rođena je 1989. godine… Mlada pjesnikinja za koju mi je postao izazov napisati recenziju. Hoću li u tome uspjeti, reći će mi sama autorica.

Iščitavajući njene pjesme, u prvi mah su me zbunile suprotnosti. Od sunca i oblaka, magle i vedrine, razarajućih vjetrova na kojima ona stoji potpuno sama, čineći se u trenutku da je za nju život nešto što nije vrijedno, u čemu ne vidi smisao i čak sam se uplašila za mladu pjesnikinju.
Njena zbirka Vatra ljubavi njen je prvijenac na putu u skliske književne vode. Namjerno upotrijebih riječ „skliske“ jer postoji uvriježen i upečatljivo siguran stav svih pisaca i pjesnika koji su odavno u književnom svijetu, a to je: „čitatelj ne prašta“. Jednostavne riječi, ali za svakog autora odjekuju poput eha i tvore onaj unutarnji strah, pitajući se bismo li mogli reći i napisati ono što osjećamo i želimo, a da to ipak nađe put do čitatelja i ostane tamo.
S tim izazovom se Tea, iako bolno iskrena u svojim stihovima, gotovo bih rekla naga, obraća čitatelju. No, iščitavala sam njenu zbirku opetovano tražeći onaj mali tračak svjetlosti za koji sam bila sigurna da negdje čuči u njoj.
Shvatila sam da je autorica, odlučivši napisati ovu zbirku samo odškrinula vrata svog spisateljskog duha, a da će nam u sljedećoj zbirci (sigurna sam) ponuditi plamičak koji će prerasti u buktinju…

Ljiljana Bedeniković