Predstavljanje prve digitalne logopedske vježbenice, Kokolingo

27.9.2021

Predstavljanje Kokolinga održat će se u sklopu okruglog stola i lodopeskog savjetovanja za roditelje 30. rujna u 18:00 h  Broj osoba koji mogu sudjelovati, zbog […]

Predstavljanje Kokolinga održat će se u sklopu okruglog stola i lodopeskog savjetovanja za roditelje 30. rujna u 18:00 h 

Broj osoba koji mogu sudjelovati, zbog epidemioloških mjera, ograničen je na 30.  Možete se prijaviti na e-mail: kulturniprogrami@gkmm.hr ili broj telefona 685 011: https://www.gkmm.hr/dogadaj/okrugli-stol-i-logopedsko-savjetovanje-em-nejasne-stanice-em-

 

KOKOLINGO POMAŽE DJECI RIJEŠITI GLASOVNE POTEŠKOĆE

Znate li da oko 30% djece predškolske dobi ima neki oblik artikulacijskih poremećaja?

U Hrvatskoj jedan logoped dolazi na 7000 stanovnika, dok je u EU prosjek:jedan logoped na 3000 stanovnika. To rezultira dugim listama čekanja na početak terapije kod logopeda koji su opterećeni s velikim brojem djece koja trebaju logopedsku terapiju. Kokolingo je nastao u vrijeme korona krize, koja je još više zakočila napredak djece s glasovnim poteškoćama.

Tvrtka E-Glas iz Rijeke na čelu s prof.dr. sc. Miroslavom Vrankićem s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, razvila je Prvu hrvatsku digitalnu logopedsku vježbenicu Kokolingo koja pomaže djeci u rješavanju artiklulacijskih problema.

Agencija za odgoj i obrazovanje dala je pozitivno mišljenje o Kokolingu, te ga uvrstila u virtualni repozitorij dodatnog obrazovnog materijala, istaknuvši kako je vježbenica usklađena sa znanstvenim i etičkim normama, te da je pedagoški, psihološki, didaktički i metodički primjerena za djecu  predškolske i rane školske dobi.

Kokolingo dolazi u obliku licenci za ustanove i mjesečnih pretplata za male korisnike. Ponosni smo što osim roditelja i sve više ustanova iskazuje želju za korištenjem Kokolinga jer se pokazalo da KOKOLINGO  PRUŽA VIŠESTRUKU VRIJEDNOST: OLAKŠAVA RAD LOGOPEDIMA, DJECA BRŽE SVLADAVAJU GLASOVE,RADO VJEŽBAJU I KOD KUĆE I UZ LOGOPEDA, a KOKOLINGO BRINE O EKOLOGIJI.

Uz logopedsku terapiju, redovito korištenje Kokolingo digitalne vježbenice pomoći će djetetu da brže napreduje. Korištenje Kokolingo digitalne vježbenice jako je jednostavno i svi potrebni materijali dostupni su na jednom mjestu. Kokolingo čuva glas logopedima koji rade s djecom, a zajednički čuvamo prirodu jer nema potrebe za korištenjem printanih i tiskanih materijala. Kokolingo ima sve što treba za uspješan rad s djecom s artikulacijskim poremećajima

Logoped kao stručnjak djetetu određuje tijek tretmana i izbor vježbi koje će dovesti do željenih rezultata.  Međutim, roditelj je bitna podrška i prema uputi logopeda trebao bi provoditi vježbe kod kuće kako bi se postigli željeni rezultati. Upoznati s izazovima svakodnevice i poteškoćama s kojima se roditelji susreću, posebno nedostatkom vremena, Kokolingo je olakšao i roditeljima vježbanje s djetetom.

Kokolingo je edukativan i zabavan

Kokolingo je vesela avantura u društvu papigice Koko i gusara Srećka koji će djetetu pomoći da ozbiljne vježbe ne budu napor, već igra i zabava. To je bitno za djecu, jer ih potiče da zadrže koncentraciju na onome što rade. Na taj način djetetu redovita vježba neće predstavljati problem i opterećenje, a osoba koja radi s djetetom može biti opuštena jer je korištenje jednostavno i sigurno te prati napredak djeteta.  30 minuta redovite vježbe i učenja dnevno potrebno je za napredak u korekciji nepravilna izgovora glasova.

Na internetskoj stranici www.kokolingo.hr  možete saznati sve o Kokolingu te ga besplatno isprobati.