Predstavljanje knjige Zorana Poleksića “Od mora i kamena godine”

25.3.2021

UTORAK, 4. STUDENOG 2014.   Predstavljanje knjige Zorana Poleksića “Od mora i kamena godine”, u organizaciji Ekološkog društva “Picigin Bačvice” Nastavljajući suradnju sa Hrvatskim nacionalnim […]

UTORAK, 4. STUDENOG 2014.
 

Predstavljanje knjige Zorana Poleksića “Od mora i kamena godine”, u organizaciji Ekološkog društva “Picigin Bačvice”

Nastavljajući suradnju sa Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, Ekološko društvo “Picigin Bačvice” predstavlja knjigu Zorana Poleksića, “Od mora i kamena godine”. Nakon što je u ljeto 2102, u Kući slave splitskog sporta, predstavio monografiju Mate, posvećenu legendarnom boksaču Mati Parlovu, poznati crnogorski spisatelj i sportski funkcioner Zoran Poleksić, promovirati će u Gradskoj knjžnici Marka Marulića, novu, 15. po redu knjigu pod nazivom “Od mora i kamena godine”.
Djelo je pisano u formi autobiografskog romana u kojem prevladavaju sportski sadržaji, ali su evidentni detalji vezani za kulturu i turizam. Fokus priče su obala Jadrana i drevne građevine koje se nad njom uzdižu, kao posebne inspiracije autora (Split, Pula, Ston, Budva, Kotor, Ulcinj…). Poleksićev roman “Od mora i kamena godine” izašao je iz tiska sredinom rujna 2014,a nedavno je promoviran u Tivtu, u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
U ovom autobiografskom romanu Poleksića vidimo u jednom novom svjetlu, kao čovjeka beskrajno zaljubljenog u Mediteran, koji priča o ljudima i događajima otkrivajući svoje najskrivenije osjećaje i intimu…

Knjigu će predstaviti dr. Stjepan Jukić-Peladić, Deni Lušić, dvostruki zlatni olimpijac u vaterpolu i autor Zoran Poleksić. U zabavnom dijelu programa sudjeluju klapa “Rebatajica“, žensko pjevačko društvo “Marjan” i muška klapa “Filip Dević”.

O autoru:
Zoran Poleksić rođen je 1972. godine u Podgorici. Završio je Pravni fakultet, Višu školu za borilačke sportove te Postdiplomske studije menađmenta u sportu i turizmu. Autor je 15 knjiga i publikacija s temama iz sporta, sportske psihologije, sportskog turizma i ekonomskog regionalnog razvoja.