Predstavljanje knjige Vjekoslave Huljić “Moj tata je lud za mnom“

12.1.2021

Ponedjeljak, 9. svibnja 2011. u 19:00 S veseljem vas pozivamo na predstavljanje nove knjige za djecu autorice Vjekoslave Huljić “Moj tata je lud za mnom”, u […]

Ponedjeljak, 9. svibnja 2011. u 19:00

S veseljem vas pozivamo na predstavljanje nove knjige za djecu autorice Vjekoslave Huljić “Moj tata je lud za mnom”, u ponedjeljak, 9. svibnja u 18 sati u gradskoj knjižnici Marka Marulića, Ulica slobode 2, Split.
Uz autoricu o knjizi će govoriti urednik Zoran Maljković i prof. Hicela Ivon.
Odabrane ulomke iz knjige čitat će dramska umjetnica Bruna Bebić Tudor.
Roman Vjekoslave Huljić „Moj tata je lud za mnom“ prema mjestu radnje smješten je u Split i donosi priču o junaku kakovog dječja čitateljska populacija najviše voli – negativnom. No kako ovi romani moraju imati i didaktičnu crtu Srećko, glavni lik ovoga romana, naravno doživjet će preobrazbu i postati, možda ne baš uzorna, no svakako svakako bolja osoba. Vjekoslava Huljić ovaj put piše o životu tinejdžera u Splitu te nizu događaja koji tinejdžera navode da promijeni svoj stav prema životu. Treba i dodati da se roman ne bavi traumatičnim događajima nego svakodnevnim odnosima u obitelji, školi i susjedstvu – dakle životu kojim živi svaki tinejdžer i u kojima treba pronalaziti uzore za vlastiti, bolji, napredak.
Vjekoslava Huljić je autorica četiri knjige za djecu: knjige bajki i priča “Čampro” (2000.) i “Lonac za čarolije” (2007.), te romana za djecu “Maksove šumotvorine” (2002.) i “Oči u oči s nebom” (2003.). Objavila je i zbirku pjesama “Jutrooki” (1986.). Bajka o divu “Čampro” izvođena je 1996. g. u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, a njene priče za djecu ekranizirala je Hrvatska televizija 1994. g. Još kao dijete postala je dvostruka dobitnica prve nagrade časopisa “Dječja iskra”, koji joj joj dodijelio “Zlatno pero” za najboljeg mladog književnika, te prve i druge nagrade “Modre laste”. Bajke i pjesme uvrštene su u mnoge čitanke i školsku lektiru. Mama je Ivanu i Hani. Živi i radi u Splitu.