Predstavljanje knjige “U ime kralja” Željka Gizdića

4.11.2020

Srijeda, 15. lipnja 2011. u 18:30 Riječ je o trileru u kojem se radnja pokreće u trenutku kada Tomislav Kaliterna, splitski arheolog s međunarodnom reputacijom, […]

Srijeda, 15. lipnja 2011. u 18:30

Riječ je o trileru u kojem se radnja pokreće u trenutku kada Tomislav Kaliterna, splitski arheolog s međunarodnom reputacijom, biva pozvan na sastanak s premijerom. Razlog je posve neočekivan i za znanstvenika nevjerojatan – Zvonimirova kletva ipak postoji! Ukradena je iz Vatikana, gdje je stoljećima bila pohranjena i prema informacijama kojima raspolaže Vlada, naći će se na dražbi u londonskom Sotheby'su. Kaliterna, uz dozu znanstvene skepse, ipak prihvaća odlazak u London, gdje se namjerava uvjeriti u autentičnost dokumenta. Međutim, ono što je trebalo biti rutinski posao dobiva neočekivan zaplet i Tomislav postaje akterom uzbudljive potjere za dokumentom kojega mnogi žele i spremni su poduzeti sve da ga dobiju.
Splitski epidemiolog omiljeni hobi dosad je ukoričio u satirični roman “Sam protiv Hipokrata” objavljen 2005. godine. Piše kraće i dulje prozne forme, bio je suradnik satiričnog podliska Pomet “Slobodne Dalmacije”, a neko vrijeme pisao je humoreske emitirane na HR Radio-Splitu. Uvršten je u zbornik “Liječnici pisci u hrvatskoj književnosti” u izadnju HAZU 2008. godine.

Knjigu će predstaviti Patricija Vodopija, Renato Baretić, urednik Jasen Boko i sam autor.