Predstavljanje knjige “Svjetlost u tami” Marinka Mikelića

26.2.2021

PETAK, 15. STUDENOG 2013. U petak 15. studenog u Knjižnici Trstenik u 18 sati bit će upriličeno predstavljanje knjige “Svjetlost u tami” Marinka Mikelića, rođenog […]

PETAK, 15. STUDENOG 2013.

U petak 15. studenog u Knjižnici Trstenik u 18 sati bit će upriličeno predstavljanje knjige “Svjetlost u tami” Marinka Mikelića, rođenog Vranjičanina sa stalnom adresom stanovanja u Splitu.
Knjiga se temelji na autorovom bliskom susretu sa smrću, koje ga je potaklo na razmišljanja o pravoj prirodi stvarnosti. Kao dječak je šest sati lebdio u području na koje polažu pravo i život i smrt, ali dugo nije smio nikome govoriti o tome, jer malomišćanska pravila nalažu da se šuti o svemu što nadmašuje svakodnevne okvire i općeprihvaćenu logiku.
Iako i suvremena fizika sve više potvrđuje nadmoć duha nad materijom, nemoguće je dokazati postojanje nečeg što ne možemo percipirati jednim od pet čula. Svjedočanstva poput šjor Marinkovog su rijetka i mogu nas natjerati da bar malo više volimo život i malo se manje bojimo smrti.

“Strah od smrti slijedi iz straha od života. Čovjek koji živi punim plućima spreman je umrijeti svakog trenutka.”

Na predstavljanju će govoriti sam autor( uz muzičku pratnju Stipana Šarića na gitari) i njegovi gosti, prof. Ivo Božić kao recezent knjige, te ostali.