Predstavljanje knjige Sučeljavanje i rastajanje autora Marka Matića

8.6.2022

Predstavljanje knjige je otkazano! Marko Matić je rođen u Borčanu na Duvanjskom polju 1952. godine. Diplomirani je pravnik, književnik i publicist. Odslušao je postdiplomski studij […]

Predstavljanje knjige je otkazano!

Marko Matić je rođen u Borčanu na Duvanjskom polju 1952. godine. Diplomirani je pravnik, književnik i publicist. Odslušao je postdiplomski studij iz sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pjesnik je, novelist, književni kritičar i esejist. Piše i reportaže, putopise i publicističke članke. Napravio je i objavio u raznim novi­nama mnoge intervjue s istaknutim osobama iz kulturnog, političkog i gospodarskog života. Osnivač je i četiri godine glavni urednik Hrvatskog mjesečnog glasila Tomislav, a godinu dana urednik u tjedniku Hrvatsko slovo. Član je Matice hrvatske od 1971. godine, Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Dobitnik je Spomenice domovinskog rata i Reda danice hrvatske s likom Marka Marulića. Živi i radi u Zagrebu.

Dosad je objavio publicističke knjige: Hrvatski pravac (1996.), Čija je naša država (2000.), Rastajemo li se od sebe? (2006.), Vrijeme ljevorukih (2009.), Srbi u Hrvata (2010.), Spustila se gusta magla (2014.), Bariša (2019.); knjige pjesama: Bistrenja (1984.), Prisebnost (1988.), Dvojedinstvo (2003.), Zorojavnik (2003.), te mnoge druge tekstove iz svog zvanja i zanimanja.

U publicističko prozno esejističkoj knjizi Sučeljavanje i rastajanje autor nastavlja svoju bitku slovima za opću dobrobit Hrvata i Hrvatske u povijesnim granicama.