Predstavljanje knjige “Priče iz dva škafetina” Sande Hančević i Valerije Jurjević

29.1.2021

Srijeda, 20. veljače 2013. u 18h Jedan otok, dvije žene i dva škafetina puna tajni. Zavirite u svijet kojim još uvijek, kroz pukotine sadašnjosti, odjekuje […]

Srijeda, 20. veljače 2013. u 18h

Jedan otok, dvije žene i dva škafetina puna tajni. Zavirite u svijet kojim još uvijek, kroz pukotine sadašnjosti, odjekuje prošlost: U gradu starih kapetana čuje se Savršena glazba za smrt, dok Mir na malom trgu remeti nerazriješeni slučaj ubojstva, a susjedstvo nagađa Kako je skončala Laura C., od koga je primala Ljubavna pisma plus i zašto ih je sakrila baš u Priručnik za trovače. Je li to bila samo Neobična podudarnost te kako uistinu teku Priče iz dva škafetina, otkrijte na stranicama ove knjige, objavljene u izdanju splitske Naklade Bošković. O knjizi će govoriti Maja Šestanović, Mladen Vuković i autorice.

O autoricama:
Sanda Hančević rođena je 9. studenog 1973. u Splitu. Diplomirala je arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Lumbardi na otoku Korčuli. Osim arheologijom, bavi se očuvanjem i promicanjem korčulanske kulturne i prirodne baštine. Stalna je suradnica Gradskog muzeja Korčula i Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Kao članica udruge Bašćina i suvoditeljica galerije 3VOLTA u Lumbardi, aktivno sudjeluje u radu neformalne mreže otočkih kulturnih institucija kor::net (korčula::network).
Objavljuje stručne i popularno-znanstvene radove te piše kratke priče. Pobjednica je Pričiginovog natječaja za najbolju kratku priču 2010., gdje je s Oblačnom sobom osvojila Zlatnu bravuru. Objavljena joj je knjiga Priče iz dva škafetina u izdanju Naklade Bošković (Split, 2012.), a napisala ju je zajedno s Valerijom Jurjević. Na natječaju Gradske knjižnice Trogir njezina je priča Kairos osvojila prvu nagradu žirija i uvrštena je u zbirku Priča se (p)o gradu (Gradska knjižnica Trogir, 2012.). Iste je godine, na natječaju Male performerske scene iz Zagreba, priča Pozdravi mir ušla u uži izbor i čeka objavljivanje u zbirci. Na samom početku 2013., na natječaju Priče o kosi, kojeg su organizirali Lush i Centar za krativno pisanje, osvaja još jednu nagradu s pričom Zadnji modni krik.

Valerija Jurjević rođena je 10. listopada 1974. Diplomirala je povijest umjetnosti i bohemistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi u Lumbardi na otoku Korčuli. Stalna je suradnica Gradskog muzeja Korčula, predsjednica udruge Bašćina i suvoditeljica galerije 3VOLTA u Lumbardi te aktivno sudjeluje u radu neformalne mreže otočkih kulturnih institucija kor::net (korčula::network). Kao članica Udruge likovnih umjetnika Korčule, sudjeluje na skupnim i samostalnim izložbama.
Piše stručne i popularno-znanstvene radove te kratke priče od kojih su četiri objavljene: 666 dana jedne kustosice u zbirci Sagorevanje (Žene na delu, Beograd, 2009.), Ljubavna pisma plus u zbirci 20+1 najbolja priča za ljeto 2010. (Brod knjižara, Zagreb), San Dragana S. u zbirci 20+1 najbolja priča za ljeto 2012. (Brod knjižara, Zagreb) te Čudnovate zgode jedne Jasne u zbirci Priča se (p)o gradu (Gradska knjižnica Trogir, 2012.). Objavljena joj je knjiga Priče iz dva škafetina u izdanju Naklade Bošković (Split, 2012.), a napisala ju je zajedno sa Sandom Hančević.