Predstavljanje knjige “Pisma ukradenim ljudima” Dražena Radmana

24.11.2020

Utorak, 20. rujna 2011. u 18:00 Dražen Radman rođen je 1967. godine u Splitu. Najranije djetinjstvo proveo je u Maslinici na otoku Šolti. Školovao se u […]

Utorak, 20. rujna 2011. u 18:00

Dražen Radman rođen je 1967. godine u Splitu. Najranije djetinjstvo proveo je u Maslinici na otoku Šolti. Školovao se u Splitu, gdje je diplomirao na Filozofskom fakultetu, smjer razredne nastave. Radio je kao učitelj, bio član niza humanitarnih i volonterskih udruga, pisanjem se bavio povremeno.

1994. godine pronalazi smisao i unutarnji mir u Isusu kristu, što određuje njegov daljnji životni put i poziv. Danas radi kao pastor Baptističke crkve-Split te služi različitim ljudima u njihovim duhovnim traganjima i potrebama. Oženjen je i ima troje djece. Do sada mu je objavljeno ''Pismo mome marangunu'', knjiga duhovne poezije na čakavskom jeziku.

''Pismo čovjeku koji novcem mjeri sve'', ''Pismo jednom političaru'', ''Pismo jednom sucu'', ''Pismo čovjeku koji ima rak…'', ''Pismo sina ocu koji pije'', ''Pismo čovjeku pred rastavom'', ''Pismo jednom umjetniku'', ''Pismo čovjeku koji nikad nema vremena'', samo su neki od naslova iz knjige ''Pisma ukradenim ljudima'' (Naklada Bošković). Autor se u ''Pismima…'' na jednostavan, životan i izravan način obraća gotovo svim skupinama ljudi, a posebno onima koji se nalaze u nekoj od očitih ili manje očitih životnih stranputica, tegoba ili čak zabluda.
No, bez obzira gdje se čovjek, u tom smislu, nalazio ili koliko god duboko ''pao'', autor u svim ''Pismima…'' ukazuje prema korijenskom rješenju i nadi koja dolazi odozgor.