Predstavljanje knjige “Novi priručnik za meditaciju” Geshe Kelsang Gyatsa

23.11.2020

Srijeda, 1. prosinca 2010. u 18:30 U Gradskoj knjižnici Marka Marulića održat će se 1. prosinca predstavljanje knjige „Novi priručnik za meditaciju“ visokoostvarenog tibetanskog učitelja i majstora […]

Srijeda, 1. prosinca 2010. u 18:30

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića održat će se 1. prosinca predstavljanje knjige „Novi priručnik za meditaciju“ visokoostvarenog tibetanskog učitelja i majstora meditacije Geshe Kelsang Gyatsa. Predstavljanje organizira Budistički centar „Kailash“ s početkom u 18:30.
Autor knjige, 
Geshe Kelsang Gyatso, rođen je na Tibetu 1931. i međunarodno je priznati učitelj meditacije. Autor je preko dvadeset cijenjenih knjiga koje prikazuju potpuni put do prosvjetljenja. Tako i u „ Novom priručniku za meditaciju“ pojašnjava zapadnjacima najbrži put do nirvane u skladu sa zahtjevima suvremenog života– sustav od 21 meditacije puta do prosvjetljenja ili na tibetanskom Lamrim.
Predavač je dugogodišnji student budizma Dean Dergić, koji će pokušati na praktičan način objasniti kako postići unutarnji mir uvježbavajući se u meditacijama predstavljenim u ovoj knjizi.